Elektrikli bisiklet aboneliği sunan Zoomo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi ile birlikte elektrikli bisikletlerin kullanımı da önemli ölçüde arttı. Elektrikli bisikletler konusunda abonelik sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Zoomo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu
Elektrikli bisiklet aboneliği sunan Zoomo, 60 milyon dolar yatırım aldı

ABD'de geçtiğimiz yıl yarım milyon elektrikli bisiklet satıldığını ve 2020 ile 2023 yılları arasında dünya çapında yaklaşık 130 milyon elektrikli bisiklet satılacağının tahmin edildiğini kısa süre önce sizlere aktarmıştık. Bu durumun temel nedeni ise tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını

Pandemi ile birlikte elektrikli bisikletlerin kullanımı da önemli ölçüde arttı. Elektrikli bisikletler konusunda abonelik sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Zoomo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Zoomo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. 

60 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Grok Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırımın 30 milyon dolarının Grok Ventures'tan geldiğini de belirtelim. Grok Ventures haricinde ise yatırım turuna AirTree Ventures, Clean Energy Finance Corporation, Contrarian Ventures ve Maniv Mobility katıldı.

Alınan 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Zoomo girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 85,5 milyon dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Zoomo, en son geçtiğimiz Mayıs ayında 12 milyon dolar yatırım almıştı. 2017 yılında Arwin Soetanto, Michael Johnson ve Mina Nada tarafından Sydney'de kurulan Zoomo, Avustralya, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İspanya, Yeni Zelanda, Kanada ve ABD'de hizmet veriyor.

Elektrikli araçlara özellikle de bisikletlere odaklanan bir abonelik sistemi sunan Zoomo, kurye ve teslimat çözümleri tarafından kullanılıyor. Zoomo'nun müşterileri arasında UberEats, Doordash, JustEat Takeaway, Deliveroo, Domino’s, Pizza Hut, Amazon Wholefoods, Gopuff, Gorillas, Getir, JOKR, Zapp, Weezy, Dija, Milkrun ve Cajoo gibi önemli firmalar yer alıyor.

Zoomo tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin operasyonunu büyüterek yeni ülke ve şehirlere açılması için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.