Teknolojik gelişmelerin sağlık sektöründe kullanılması ilerleyen yıllarda birçok hastalığın kolayca önlenmesi ve tedavi edilmesini sağlayacak. Bunu yapacak teknolojilerden biri de sanal gerçeklik (VR)... VR; sağlık sektöründe ameliyat planlama, fobi tedavisi, ağrı kesici, robotik cerrahi, beceri eğitimi gibi uygulamalarıyla ön plana çıkıyor.
Bugün edindiğimiz bilgilere göre; kronik ağrıları tedavi etmek için sanal gerçeklik yöntemleri geliştiren AppliedVR, 36 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, F-Prime Capital, JAZZ Venture Partners, Sway Ventures ve SVB Ventures'tan geldi. Şirketin toplam yatırım miktarı 71 milyon dolara çıktı. Bu gelişmenin ardından açıklama yapan şirketin kurucu ortağı ve CEO Matthew Stoudt, "İşe en karmaşık, maliyetli hastalıklardan biri olan kronik ağrı ile başladık. Amacımız, bu yöntemi herkes için erişilebilir kılmak" diye konuşuyor.
Kitlesel olarak üretilen sanal gerçeklik cihazları, bir akıllı telefondan ve özel kulaklıklardan oluşuyor. Sanal doğa ortamında dinlenmenin, özellikle belirtiler şiddetli olduğunda, kronik ağrıları hafifletmeye yardımcı oluyor. Bu noktada AppliedVR da kronik ağrı yönetimi, akut postoperatif ağrı ve anksiyete üzerine çalışıyor. VR kulaklığıyla fibromiyalji ve kronik bel ağrısını tedavi etmek için görsel ve işitsel programlardan yararlanıyor. Ağustos ayında AppliedVR, kronik ağrı tedavisinde sanal gerçekliğin etkinliğini test etmek üzere araştırma şirketi Curebase ile ortaklık kurdu.
Aynı sektörde faaliyet gösteren şirketler arasında bu yılın başlarında 9 milyon dolar toplayan XRHealth ve 2019'da tohum finansmanında 3 milyon dolar toplayan Karuna Labs yer alıyor. Belçika merkezli Oncomfort, Eylül 2020'de 11,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap