İçerik pazarlamasının 2022 hedeflerinde farklı kanallar, marka iletişimi ve lead oluşturma öne çıkıyor

İçerik pazarlamasında videolu içerikler, etkinlikler ve markanın kendi hesapları üzerinden paylaştıklarına önümüzdeki dönem daha çok yatırım yapılması planlanıyor.
İçerik pazarlamasının 2022 hedeflerinde farklı kanallar, marka iletişimi ve lead oluşturma öne çıkıyor

Pazarlama ekipleri içerik tüketiminin artması nedeniyle farklı yollardan müşterileriyle etkileşime geçmeye çalışmakta. Yatırıma geri dönüşü hızlı bir şekilde görecek yollar yerine daha bilinçli ve uzun vadeli yapılan içerik pazarlamasının markanın bilinirliğine ve müşteri etkileşimine de olumlu etki ettiği biliniyor. 

Bununla birlikte içerik pazarlamasının etkinliğini görmek için de tek bir metrikten bahsetmek olanaksız. Bu nedenle de pazarlama ekipleri birden fazla yolu aynı anda ya da farklı dönemlerde deneyerek müşteriyi en çok çekecek yolu bulmaya çalışmakta. Satış odaklı içeriklerden müşterilerin gerçekten ihtiyaç duyacağı, bilgi sahibi olacağı ya da ilgilerini çekerek marka ile ilişkilerini artıracak içerikleri hazırlamak son dönemlerde pazarlama ekiplerinin karşılaştığı en büyük zorluklardan. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.