Zynga, blockchain oyunlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak Matt Wolf'u işe aldı

San Francisco merkezli oyun geliştiricisi Zynga, şirketin blockchain oyun çabalarını denetlemek amacıyla, blockchain oyunlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak Matt Wolf'u işe aldı.
Zynga, blockchain oyunlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak Matt Wolf'u işe aldı

NFT çılgınlığı hemen hemen her sektörü etkisi altına almış durumda. Bu sektörlerden biri de oyun sektörü. Son dönemde bu kapsamda sizlerle pek çok haber paylaştık. NFT tabanlı oyun girişimi The Sandbox'ın SoftBank liderliğinde 93 milyon dolar yatırım alması, yine NFT tabanlı sanal emlak oyunu geliştiren Upland'in 18 milyon dolar yatırım alması bunlardan sadece birkaçı. Şimdi ise dünyanın en popüler oyun şirketlerinden biri diyebileceğimiz Zynga'nın bu alanda farklı bir adım attığını görüyoruz.

San Francisco merkezli oyun geliştiricisi Zynga, şirketin blockchain oyun çabalarını denetlemek amacıyla, blockchain oyunlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak Matt Wolf'u işe aldı. Wolf'un ekibe dahil olmasıya Zynga, NFT'leri ve blockchain'i mevcut portföyüne entegre etmeye ve yeni NFT tabanlı oyunlar geliştirmeye başlayacak.

Matt Wolf

Zynga baş ürün sorumlusu Scott Koenigsberg de bu kapsamda, şirketin Snap Games, Google Nest ve Amazon Alexa'daki yeni sürümlerle gelişmekte olan platformları ve teknolojileri erken benimseyen biri haline geldiğini belirtti. Koenigsberg, Wolf'un NFT'ler aracılığıyla yeni bir adreslenebilir pazara ulaşmalarına ve oyuncular için yeni mülkiyet olanaklarını keşfetmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Wolf, Zynga'ya katılmadan önce medya ajansı D20'yi kurdu, ancak son on yılının çoğunu Coca-Cola ile geçirdi. 2018'de stratejik ortaklıklar ve girişimler için eğlenceden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak şirketten ayrıldı. Wolf ayrıca, 90'larda Electronic Arts ve Sega ile birkaç kez çalışmıştı, yani bu Wolf'un ilk oyun şirketi deneyimi olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.