Eğitim teknolojilerine odaklanan BrightChamps, 51 milyon dolar yatırım aldı

rightChamps tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 51 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 51 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi ise yaklaşık 500 milyon dolara seviyelerine geldi.
Eğitim teknolojilerine odaklanan BrightChamps, 51 milyon dolar yatırım aldı

Eğitim teknolojilerine odaklanan Hindistan merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan BrightChamps, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. BrightChamps tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 51 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 51 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi ise yaklaşık 500 milyon dolara seviyelerine geldi.

51 milyon dolarlık yatırım turu Premji Investment liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Premji Investment'ın haricinde ise eğitim teknolojileri alanında yatırımlar yapan GSV Capital, Singapur merkezli Beenext ve 021 Capital katıldı. Yeni yatırımla birlikte BrightChamps'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 63 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

2020 yılının Temmuz ayında Ravi Bhushan tarafından kurulan BrightChamps, pandeminin de desteği ile birlikte hızlı bir şekilde büyümeyi başardı. K12 segmenti için programlama, yapay zeka, yaratıcı düşünme, sosyal birliği, Endüstri 4.0 kavramları ve bilimsel deneyler gibi pek çok konu özelinde online dersler sunan bir çözüme sahip olan BrightChamps, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu'da toplamda 10 ülkede aktif olarak hizmet veriyor.

Girişimin paylaştığı bilgilere göre platform içinde 1000'i aşkın öğretmen ve 100 bini aşkın öğrenci bulunuyor. BrightChamps tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım girişim yeni pazarlara açılması için kullanılacak.

BrightChamps önümüzdeki dönemde ABD ve Kanada pazarlarına açılmayı hedefliyor. Yatırımın kullanılacağı bir diğer alan ise satın almalar olacak. Edindiğimiz bilgilere göre BrightChamps, eğitim teknolojileri üzerine çalışmalar yapan bazı firmaları satın almak için araştırıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.