Ev kiralama konusunda açık bankacılık teknolojisini yapay zeka ile birleştiren Obligo, 35 milyon dolar yatırım aldı

Kiracıların risk düzeyini belirlemek amacıyla yapay zeka ve makine öğrenimi kullanan fintech Obligo, 83North tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Ev kiralama konusunda açık bankacılık teknolojisini yapay zeka ile birleştiren Obligo, 35 milyon dolar yatırım aldı

Ev sahiplerinin işlemler konusunda daha güvende hissetmeleri için kiracıların risk düzeyini belirlemek amacıyla yapay zeka ve makine öğrenimi kullanan New York merkezli fintech Obligo, 83North tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Tura HighSage Ventures, 10D, Entrée Capital, Alumni Ventures, MUFG Innovation Partners ve La Maison Partners katıldı. 

Obligo, son 12 ayda 50 milyon doların üzerinde yatırım aldı. 35 milyon dolarlık yeni yatırım, platformmun ürün paketini genişletmek, pazar payını büyütmek ve ABD'deki milyonlarca eve endüstri değiştiren kiralama çözümleri getirmek için kullanılacak.

2018'de Roey ve Omri Dor kardeşler tarafından hayata geçirilen Obligo'nun bütünsel ürün paketi, güvenilir ve basitleştirilmiş bir kiralama deneyimi sağlıyor. Şirketin platformu, bir kiracının depozitosuz kiralamaya uygun olup olmadığını belirlemek için açık bankacılık verilerini ve yapay zekayı kullanıyor. Kiracılar daha sonra, gerekirse geleneksel bir güvenlik depozitosu da dahil olmak üzere, taşınma ödemelerini online olarak yapmaya devam ediyor. Taşınma sırasında, Obligo tüm kiralama sonu kesintilerini, depozitoların iadesini ve açık ücretler için kiracıyı faturalandırmayı üstleniyor.

Obligo'nun yapay zeka cephesinde karşılaştığı en önemli zorluklardan biri, kiralamaların sona ermesinin çok uzun zaman alması olarak açıklanıyor. Buna karşılık, Obligo taşınma sürecini yönettiği için her kiralamanın sonucunu görebiliyor ve gerçek bir makine öğrenimi döngüsünün gerçekleşmesini sağlıyor. 

Obligo CEO'su Roey Dor, Obligo'nun destekli bir deneyim ile kiracılara esneklik, gönül rahatlığı ve finansal özgürlük sağladığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.