Müşterilerin marka duruşlarına verdikleri tepkiler, gelecekteki tercihlerini daha çok etkileyebilir

Sürdürülebilirlik, iklim değişikliği ya da atık fazlasının azaltılması gibi konularda aksiyon alan markalara karşı müşteri bakışı da değişmekte.
Müşterilerin marka duruşlarına verdikleri tepkiler, gelecekteki tercihlerini daha çok etkileyebilir

Birkaç ay önce yapılan bir araştırmaya göre iklim değişikliği ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi konularda programları olan şirketlerdeki çalışanlar, müşterilerin de bu konulara gittikçe daha fazla önem verdiğini belirtiyor. Bireysel olarak daha çok fark edilmeye başlanan iklimle ilişkili problemler ve artan tüketim bundan sonra yapılacak marka iletişimlerinde öne çıkması beklenen bir içerik olarak düşünülüyor.

Bu şirketlerdeki çalışanlara göre 10 müşteriden neredeyse 9'u, şirketlerin iklim değişikliği üzerine yeterli aksiyon almaması nedeniyle bu markadan alışveriş yapmayı bıraktığını söylüyor. Benzer şekilde Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) ya da çeşitlilik üzerine herhangi bir aksiyon alınmadığını düşünmek de müşterileri markalardan uzaklaştıran etkenlerden. Bu döneme kadar birçok şirketin KSS başta olmak üzere bu konularda aldıkları bir duruş ya da yürüttükleri bir program olmakla birlikte, bu duruma verilen önem belki de hiçbir zaman bu kadar öne çıkmamıştı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.