Kurumsal müşteri verisi platformu Treasure Data, SoftBank liderliğinde 234 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal müşteri verisi platformu (CDP) Treasure Data, SoftBank liderliğinde gerçekleşen ve Carbide Ventures'ın katıldığı yatırım turunda 234 milyon dolar yatırım aldı.
Kurumsal müşteri verisi platformu Treasure Data, SoftBank liderliğinde 234 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal müşteri verisi platformu (CDP) Treasure Data, SoftBank liderliğinde gerçekleşen ve Carbide Ventures'ın katıldığı yatırım turunda 234 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin aldığı yatırım, CDP inovasyonunu yürütmek ve global kapsamda büyümeyi hızlandırmak için kullanılacak. Bu yatırımın, bugüne kadar bir CDP'nin aldığı en büyük yatırım olduğu iddia ediliyor.

Treasure Data, tüm işletmeyi müşteri odaklılığını geri kazanmaya teşvik eden bir kurumsal müşteri veri platformu olarak faaliyet gösteriyor. Şirket bunu, tüm verileri tek bir akıllı müşteri veri platformuna bağlayarak, her zaman her müşteri için değer yaratan ve gizliliği koruyan amaca yönelik etkileşimleri güçlendirmek için ekipleri ve sistemleri birleştirerek yapıyor. 2011 yılında kurulan Treasure Data, dünya çapında 450'den fazla kuruluş tarafından kullanılıyor.

McKinsey'e göre, dijital müşteri etkileşimlerinin yüzdesi, pandemi nedeniyle son iki yılda üç katına çıktı. Buna paralel olarak artan güvenlik, gizlilik ve küresel veri yönetişimi gereksinimleri, verilerin kullanımını ve kullanılabilirliğini sınırlandırıyor. Bu ortamda şirketler, hem dijital hem de fiziksel kanallarda kusursuz bir müşteri deneyimi sağlamak için pazarlama, hizmet ve satış kuruluşlarının birlikte çalışmasına olanak tanıyan bir müşteri verisi temeline ihtiyaç duyuyor. Treasure Data da şirketlerin bu veriye dayalı müşteri deneyimini güvenli ve gizlilik uyumlu bir şekilde sunmalarını sağlayan, ölçeklenebilir ve güvenli bir CDP hizmeti sunuyor.

Treasure Data'nın kurucu ortağı ve CEO'su Kazuki Ohta, SoftBank tarafından yapılan bu yatırımın, şirketin pazarlama, hizmet, satış gibi konularda CDP'yi kuruluş geneline yayma vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.