Ebeveynlere online uzman desteği sağlayan Kidolog, 10 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Kidolog, kuruluşunun dördüncü ayında 3 milyon TL değerleme ile Alesta Yatırım’dan tohum öncesi ilk yatırımı almıştı. Platform, şimdi aldığı yatırımla değerlemesini 10 milyon TL'ye ulaştırdı.
Ebeveynlere online uzman desteği sağlayan Kidolog, 10 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Ebeveynlere online uzman desteği sağlayan danışmanlık platformu Kidolog, değerlemesini 4 ay gibi kısa bir sürede 3 kattan fazla artırarak tohum yatırım turu öncesi köprü yatırım turunu tamamladı. Kidolog, kuruluşunun dördüncü ayında 3 milyon TL değerleme ile Alesta Yatırım’dan tohum öncesi ilk yatırımı almıştı. Platform, şimdi aldığı yatırımla değerlemesini 10 milyon TL'ye ulaştırdı.

Kidolog, mevcut yatırımcısı Alesta’dan devam yatırımı alırken, aralarında Erkin Fındık’ın da bulunduğu melek yatırımcı grubundan köprü finansman sağladı. Kuruluşundan bu yana binlerce ailenin yanında olan Kidolog’un, yaptığı marka yatırımıyla sadece ülkemizdeki ebeveynlere değil, yurt dışındaki Türklere de ulaştığını anlatan Kidolog Kurucu Ortağı ve CEO'su Eray Uğurelli, Kidolog uzmanlarının başta Almanya, Belçika ve İsveç olmak üzere yurt dışında yaşayan Türk ailelere de hizmet verdiğini söyledi.

İkinci yatırım turunu kısa sürede tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu yeni yatırımı yurt dışına açılma yolunda kullanacaklarını ifade eden Eray Uğurelli, şöyle konuştu: “Hedefimiz dünya genelinde anne-çocuk dikeyinde akla gelen ilk marka olmak. Bilinçli ebeveynler, mutlu nesiller oluşturmak için Türkiye’den başlattığımız yolculuğu tüm dünyaya ulaştırmayı planlıyoruz. Yurt dışına açılma çalışmalarımızı başlattık. 2022 yılı içerisinde farklı dillerde ve farklı coğrafyalarda hizmet sunacağız. Bulunduğumuz ülkelerde yerel uzmanlar ile çalışacağız. Bu operasyonun ilk adımını önümüzdeki ay İngiltere’de açılarak atıyoruz. İngiltere’nin ardından Avrupa pazarında Almanya, İspanya ve Hollanda; ardından da Azerbaycan ve Arap ülkelerine açılmayı planlıyoruz.”

Kidolog çocuk gelişim uzmanları, psikologlar, emzirme danışmanları, diyetisyenler, ergoterapistler, fizyoterapistler, özel eğitim uzmanları, doulalar ve dil konuşma terapistleri ile yetişkin psikologlarından oluşan 200 kişilik bir kadro ile online 7/24 canlı uzman desteği sağlıyor.

Pandemi ile birlikte dünya hızlı bir dijitalleşme atağına geçerken bu süreçte yaşanan zorluklara karşı birbirinden ilginç fikir ve çözümler de hayat bulmaya başladı. Bu dönemde eve kapanan birçok ailenin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de çocuklarıyla kurulacak sağlıklı ilişki oldu. Kendisi de bir baba olan ve benzer sorunlarla karşı karşıya kalan Eray Uğurelli, bu sorunu birçok ailenin yaşadığı öngörüsüyle yola çıkarak ebeveyn ve çocuk danışmanlık platformu Kidolog’u 2021 yılının şubat ayında Burak Candan ile beraber kurdu.

Marka yatırımı kapsamında eylül ayında logo ve web arayüzünü yenileyen Kidolog, kısa süre içinde mobil aplikasyonları devreye almaya hazırlanıyor. Eray Uğurelli, mobilde sadece aplikasyonlar üzerinden kullanılacak hizmetlerinin olacağını belirtti. Gelişim takibi, yapay asistanlar gibi ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracak birçok yenilik de bu aplikasyonda yer alacak. Uğurelli, Albaraka Garaj, İTÜ Çekirdek Big Bang ve TEB Girişim Evi girişimi aracılığıyla girişim ekosisteminde adlarını duyurduklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.