Boeing, uydular ile uzaydan internet sağlamak için gerekli izinleri aldı

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre havacılık dünyasının önde gelen şirketlerinden olan Boeing, uzaydan internet sağlama yarışına dahil oluyor.
Boeing, uydular ile uzaydan internet sağlamak için gerekli izinleri aldı

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX'in Starlink projesi ile birlikte dünya yörüngesine uydular gönderip tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamayı hedeflediğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık.

SpaceX'in arından ise günümüzün en önemli şirketlerinden biri olan Amazon da, Facebook'un uydu üzerinden internet teknolojileri geliştiren birimini satın alarak Kuiper projesi ile bu yarışa dahil olmuştu.

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre havacılık dünyasının önde gelen şirketlerinden olan Boeing de bu yarışa dahil olmak için gerekli izinleri aldı. İlk olarak 2017 yılında gerekli izinleri almak için harekete geçen Boeing, yaklaşık 4 yıllık sürecin ardından Federal İletişim Komisyonu'ndan gerekli izinleri almayı başardı.

Boeing'in uydular ile internet sağlama planı toplamda 147 uydu ile çalışacak. Karşılaştırmak gerekirse SpaceX'in 1700'ü aşkın uydusu bulunuyor. İlk etapta 132 uydunun alçak dünya yörüngesine (1056 km yüksekliğine) yerleştirilmesi hedefleniyor. Sonrasında ise kalan 15 uydu sabit olmayan yörüngeye (27 bin 355 - 44 bin 221 km yüksekliğe) yerleştirilecek. 

Yörüngeye yerleşecek uydular ile birlikte ABD, Porto Riko ve ABD Virjin Adaları'ndaki kullanıcılar için geniş bant internet sunulması hedefleniyor. Söz konusu uydular önümüzdeki yıllarda yörüngeye yerleştirilecek.

SpaceX ve Amazon'un ardından Boeing'in de yarışa dahil olması ile birlikte uzaydan internet sağlama yarışı her geçen gün daha da kızışacak gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.