Zoom, ücretsiz kullanıcılarına reklamlar göstermeye başlayacak

Zoom, reklamların belirli ülkelerdeki ücretsiz kullanıcılara sunulduğunu söylüyor, ancak bu ülkelerin hangileri olduğu ise belirtilmiyor.
Zoom, ücretsiz kullanıcılarına reklamlar göstermeye başlayacak

Pandemi ile evden çalışmaların kalıcı hale gelmeye başlamasıyla belki de en çok tercih edilen video konferans platformlarından biri Zoom oldu. Temel üyeliğe sahip ücretsiz Zoom kullanıcılarına bu zamana kadar hiçbir şekilde reklam gösterilmedi, belki birçok kişinin Zoom'u tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri de buydu. Ancak şimdilerde bu durum değişmek üzere.

Zoom, kendi blog gönderisinde ücretsiz "Temel" üyelikte kullanıcılara reklam göstermeye başladığını duyurdu. Bu reklamlar, bir aramanın sonunda kullanıcılara gösterilen tarayıcı sayfasında görünecek. Zoom, reklamların belirli ülkelerdeki ücretsiz kullanıcılara sunulduğunu söylüyor, ancak bu ülkelerin hangileri olduğu ise belirtilmiyor. Paylaşılan bilgilere göre eğer siz bir ücretsiz kullanıcıysanız ve başka bir ücretsiz kullanıcının toplantısına katılırsanız bu reklamları göreceksiniz. Buradan eğer katılımcıların biri ile ücretli ise reklam görülmeyeceğini anlıyoruz. 

Uygulamanın bir parçası olarak Zoom kullanıcıları, web sitesinde, hangi reklamların gösterileceğini yönetebilmeleri için çerez yönetim aracına bağlantı sağlayan bir başlık görecek. Zoom ayrıca, toplantı, webinar veya mesajlaşma içeriğini herhangi bir pazarlama, promosyon veya üçüncü taraf reklam amacıyla kullanmayacağını açıkça belirtmek için Gizlilik Bildirimini güncellediğini de belirtiyor.

Reklamlar, toplantılar sırasında gösterilmeyecek; ancak Zoom'un ne şekilde olursa olsun ücretsiz kullanıcılarına bu reklamları sunacak olması kayda değer bir değişiklik. Zira platform bugüne kadar ücretsiz kullanıcılarını kısıtlayıcı özellikler sunmamıştı ve bu da uygulamanın global olarak daha popüler hale gelmesini sağlamıştı. Ancak Zoom'un CMO'su Janine Pelosi, yatırımları desteklemek ve ücretsiz kullanıcıların platformuma erişim sağlamaya devam etmesi için reklam göstermeye başlamaları gerektiğini belirtti. 

Janine Pelosi, bu değişiklik olsa bile ücretsiz kullanıcıların her zaman aynı platform üzerinden arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşlarıyla bağlantı kurmaya devam edebileceğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.