600 milyon dolar yatırım alan otonom araç şirketi Nuro'nun değerlemesi 8.6 milyar dolar oldu

Otonom araç şirketi Nuro, Tiger Global Management ve Google'dan 600 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla, şirket değerinin 8,6 milyar dolara yükseleceği söyleniyor.
600 milyon dolar yatırım alan otonom araç şirketi Nuro'nun değerlemesi 8.6 milyar dolar oldu

Sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştiren Nuro'nun CVS Pharmacy ile iş birliği yaparak ilaçları evlere taşıyacağını Mayıs 2020'de sizlere aktarmıştık. Şirketin yaklaşık bir yıl sonra yeni bir iş birliğine gittiğini duyuran şirket, Domino’s Pizza ürünlerinin teslimatlarını otonom teslimat robotu ile gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Nuro, bugün yeni bir haberle tekrar gündeme geldi. Otonom araç şirketi, Tiger Global Management ve Google'dan 600 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla, şirket değerinin 8,6 milyar dolara yükseleceği söyleniyor.  Tiger Global liderliğinde gerçekleşen Seri D turuna Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Gaorong Capital, Kroger, SoftBank Vision Fund 1, T. Rowe Price Associates, Woven Capital ve Woven Planet katıldı.

Tiger Global ortağı Griffin Schroeder, "E-ticaretin gelişmesiyle ürünlere erişme şeklimiz değişti. Nuro; sürdürülebilir, düşük maliyetli, özerk yerel teslimat çağına giden köprüdür" diyerek şirketin sektör için ne kadar önemli olduğunu dile getiriyor. 2016 yılında Dave Ferguson ve Jiajun Zhu tarafından kurulan Nuro, yatırıma ek olarak Google Cloud ile 5 yıllık bir partnerlik başlattı. Buna göre tüm veri tabanı Google tarafından depolanacak. Şirketin ArGe çalışmaları Google üzerinden yapılacak.

Google'ın sürücüsüz otomobil projeleri üzerinde çalışan iki eski mühendisin sürücüsüz otomobil girişimi olarak biliniyor. Şirket, sürücüsüz otomobillere yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Daha önce yaklaşık 1,5 milyar dolar toplayan şirket, Kroger, Domino's, Walmart ve CVS ile işbirliği yapıyor. Otonom elektrikli araçlar, internet siparişlerinden kuru temizleme teslimatına kadar pek çok farklı ürünü tüketicilere teslim ediyor. Böylece ürünlerin teslimat süreleri kısalıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.