Nurgül Yeşilçay ve Necati Kocabay ile NFT dizi projesi Poz'u konuştuk

Nurgül Yeşilçay ve ekibinin yaklaşık 6 ay boyunca üzerinde çalıştığı Poz projesinin ilk bölümü 6 Kasım'da OpenSea'de yayınlanacak.

Nurgül Yeşilçay'ın NFT dizi projesi Poz'un detaylarını geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. NFT ve Dijital Sanat video serisi kapsamında Nurgül Yeşilçay ve Necati Kocabay ile Poz odağında bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajda Poz projesinin ortaya çıkış hikayesini, Poz'un üretim sürecini, NFT pazar yerlerinin sinema ve TV sektörü üzerinde yarattığı değişimi konuştuk. 

 Senaryosunu ve yönetmenliğini Nurgül Yeşilçay'ın, yapımcılığını ise Necati Kocabay'ın üstlendiği Poz, bir "dijiroman" olarak kurgulandı. Nurgül Yeşilçay ve ekibinin yaklaşık 6 ay boyunca üzerinde çalıştığı projenin ilk bölümü 6 Kasım'da OpenSea'de yayınlanacak. Nurgül Yeşilçay, röportajda görece anlatımı kolay bir konu ile ilerlediğini dile getirse de; dizinin ilk bölümü, günümüzün sosyal medya ve kripto para klişelerine dair hicivlere de ev sahipliği yapıyor. Bu dijiroman, dublajı ve foto-manipülasyonları ile klasik bir fotoromandan ayrışıyor. 

Nurgül Yeşilçay ve Necati Kocabay, röportajda Devrim Danyal'ın Poz projesine olan katkılarından da söz ediyor. Yeşilçay, senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği ilk işi NFT bir pazar yerinde yayınlama nedenini "Bir sanat eseri için en uygun yerin NFT olduğunu düşündüm." sözleriyle dile getiriyor. Yeşilçay, dijiromanın hikayesi kadar hikayede kullanılan fotoğrafların da sanat değerinin yüksek olduğunu dile getiriyor. Bu alanda Merve Terzioğlu ve Doruk Seymen ile birlikte çalıştıklarını da sözlerine ekliyor. 

Röportajda Necati Kocabay'ın kurduğu Nekos.arts girişiminin faaliyet alanı ve gelecek planlarından da bahsettik. Nekos.arts, sanatçıların NFT pazar yerlerinde işlerini yayınlamak isteyen sanatçılara,  sözleşmelerden pazarlamaya pek çok alanda destek olmayı amaçlıyor.

Kocabay sinema ve TV sektörünün dönüşümü hakkında ise "Bu metaverse dünyasında, GTA dünyasının içinde bile bir  sinema salonu olacak ve siz filmi, sinema salonunun içinde izleyeceksiniz."  ifadelerini kullanıyor.  bulunuyor. Nurgül Yeşilçay da Snoop Dogg Konseri ve Louis Vuitton iş ortaklıkları örnekleriyle bu yorumu destekliyor. 

Bu arada Nurgül Yeşilçay'ın hali hazırda resim alanında üretimleri olduğunu da ekleyelim. Ancak Yeşilçay ürettiği resimlerin NFT edisyonlarını yayınlamak yerine, Poz ile baştan sona yeni fikir üzerinde ilerlemeyi tercih ediyor. Son olarak Yeşilçay, Kocabay ve Poz ekibinin, önümüzüdeki projelerde AR, VR ve metaverse ortamlarına içerik üretmeyi planladığını da belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.