Grayscale ve CoinDesk'in ana şirketi Digital Currency Group'un değeri 10 milyar dolara ulaştı

Varlık yönetimi şirketi Grayscale ve medya şirketi CoinDesk'i bünyesinden barındıran Digital Currency Group, SoftBank liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 700 milyon dolar yatırım aldı.
Grayscale ve CoinDesk'in ana şirketi Digital Currency Group'un değeri 10 milyar dolara ulaştı

Varlık yönetimi şirketi Grayscale ve medya şirketi CoinDesk'i bünyesinden barındıran Digital Currency Group, SoftBank liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 700 milyon dolar yatırım aldı. Tura Google’ın CapitalG'si, GIC Capital ve Ribbit Capital da katıldı. 700 milyon dolarlık yatırımın şirkete verdiği değer ise 10 milyar dolar. Şirketin aldığı 700 milyon dolarlık bu yatırım, kripto para sektöründeki en büyük ikinci yatırım olarak lanse ediliyor. İlk sırada ise FTX borsasının Amerika’daki kolunun aldığı 900 milyon dolarlık yatırım bulunuyor. 

Bugüne kadar sadece 25 milyon dolar yatırım almıştı

Manhattan merkezli Digital Currency Group, bugüne kadar sadece 25 milyon dolar yatırım almıştı ve bu da şirketin değerlemesi konusunda fikir sahibi olunmasını bir hayli zorlaştırıyordu. 700 milyon dolarlık yatırım biraz da bunun için önemli, zira bu sayede şirketin 10 milyar dolara sahip olduğunu öğrenme fırsatı da yakaladık.

Digital Currency Group'un yan kuruluşu Grayscale Investments, 50 milyar dolarlık yönetimiyle dünyanın en büyük dijital varlık yöneticilerinden biri. Grayscale Investments'ın amiral gemisi Grayscale Bitcoin Trust ise dünyadaki en büyük bitcoin fonlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada Grayscale’in GBTC hisselerini bir ETF’e çevirmek için SEC'e başvurduğunu da hatırlatalım. Digital Currency Group, aynı zamanda, ana aracılık ve kurumsal kredi şirketi Genesis’in yanı sıra haber kaynağı CoinDesk’in de sahibi.

Digital Currency Group’un kurucusu ve CEO’su Barry Silbert, CapitalG’nin şirkete Google’ın veri ve tüketici şirketlerindeki uzmanlığını getirdiğini, Softbank’in ise portföy şirketlerini şarj etme konusunda global ayak izine ve yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

DCG şu anda Ripple, Kraken ve Circle ile birlikte uzaydaki en değerli özel şirketler arasında yer alıyor. Barry Silbert, halka arz konusunda üzerlerinde baskı olmadığını; halka arza fikir olarak uzak olmamakla beraber şu anda böyle bir düşüncenin yol haritalarında yer almadığını söylüyor. CEO’ya göre şirket şu anda kârlı ve 1 milyar dolarlık gelir elde etme yolunda ilerliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.