Adını Vista olarak değiştiren Vistaprint, Crello ve Depositphotos'u satın aldı

Küçük ve mikro işletmeler için fiziksel ve dijital pazarlama ürünleri üreten e-ticaret platformu Vistaprint, tasarım platformu Crello ile stok görsel platformu Depositphotos'u satın aldı.
Adını Vista olarak değiştiren Vistaprint, Crello ve Depositphotos'u satın aldı

Küçük ve mikro işletmeler için fiziksel ve dijital pazarlama ürünleri üreten e-ticaret platformu Vistaprint, tasarım platformu Crello ile stok görsel platformu Depositphotos'u satın aldı. Şirket bu satın almalar sonrasında adını Vista olarak değiştirdi. Şirketin iki platform için toplamda 85 milyon dolar ödediği belirtiliyor. Satın almanın bir sonucu olarak Crello'nun adı da değişti ve VistaCreate oldu. 

TechCrunch tarafından paylaşılan bilgilere göre bu satın almalar, Cimpress'in çatısı altındaki Vista'nın, kendi yapısını canlandırmak ve güncellemek için yaptığı 250 milyon dolarlık daha geniş bir yatırımın parçası olarak gerçekleşti. Bu noktada Cimpress'in halka açık bir şirket olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Vista'nın yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Şirket, kısa süre önce hizmetleri ile Wix'in web sitesi oluşturma hizmetleri arasında daha sıkı entegrasyonlar sağlamak amacıyla Wix ile bir ortaklık da kurmuştu.

Her ay 1 milyondan fazla proje oluşturulan Crello, şimdiki adıyla VistaCreate, herkesin herhangi bir endüstri veya durum için hızlı bir şekilde ilgi çekici projeler oluşturabileceği bir grafik tasarım platformu olarak hizmet veriyor. Platform, güçlü bir online tasarım düzenleyiciyi sürekli büyüyen 50'den fazla kitaplık ile birleştiriyor. Crello'da şablonları özelleştirmek de mümkün. Dilerseniz herhangi bir şablon kullanmadan kendi tasarımınızı da sıfırdan yapabiliyorsunuz. Crello'da bireysel olarak çalışabileceğiniz gibi bir ekiple çalışma imkanınız da bulunuyor. Özetle platform; herkesin dakikalar için tasarım yapmasına yardımcı oluyor.

Crello'nun en önemli rakiplerinden ve muadillerinden biri hiç şüphesiz 40 milyar dolar değerindeki Canva. Zaten Vista'nın bu satın alma ile Canva karşında elini güçlendirmeyi hedeflediğini söyleyebiliriz. Herkesin yakından bildiği stok görsel platformu Depositphotos da bu noktada kullanıcılara destek olacaktır. Çünkü yapılan tasarımlarda hazır görsellere saniyeler içinde ulaşma gibi imkanlar sunulmuş olacak, bu da kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.