Agritech girişimi DeHaat, 115 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli agritech girişimi DeHaat, Sofina ve Lightrock'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı.
Agritech girişimi DeHaat, 115 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli agritech girişimi DeHaat, Sofina ve Lightrock'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı. Tura, mevcut yatırımcılar Prosus Ventures, RTP Global, Sequoia Capital India ve FMO'nun yanı sıra Temasek de katıldı. 

DeHaat, Hindistan'ın önde gelen agritech şirketlerinden biri. Tedarik zincirinde ve tarım sektöründe üretim verimliliğini artırmak için yapay zeka destekli teknolojileri kullanıyor. 650 binden fazla çiftçiden oluşan bir topluluğu besleyen DeHaat, yüksek kaliteli tarımsal girdilerin dağıtımı, özelleştirilmiş çiftlik danışmanlığı, finansal hizmetlere erişim ve ürünlerini satmak için pazar bağlantılarına kadar çeşitli hizmetler sunuyor.

DeHaat, küçük çiftçileri geniş bir eğitimli mikro girişimci ağı aracılığıyla tohumlar, gübreler, ekipman, mahsul danışmanlığı ve pazar bağlantısı gibi çeşitli ihtiyaçlarına bağlıyor. Kayıtlı çiftçiler, doğrudan rekabetçi kaynaklardan tohum, gübre ve mahsul koruma gibi çok çeşitli tarımsal girdilere erişebiliyorlar. Gurgaon ve Patna merkezli girişim, çiftçilerle iletişim kurmak için bir yardım hattı işletiyor ve bu kapsamda birden çok dil desteği bulunan bir Android uygulamasına da sahip.

Son 7 ayda 5 kat büyüdüğü açıklanan girişim, aldığı yatırımı ekibini büyütmek, stratejisini ve ürününü geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin büyüme ve strateji, tedarik zinciri, teknoloji ve tarım bilimlerinde uzman 850'den fazla çalışanı bulunuyor. 2012 yılında Shyam Sundar Singh , Amrendra Singh , Adarsh ​​Srivastav ve Shashank Kumar tarafından kurulan DeHaat, bu sektörde verimliliği ve şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Bu noktada foodtech ve agritech alanındaki oyuncuların son birkaç senede önceki dönemlere kıyasla aldığı yatırımların giderek artış gösterdiğini söylemek mümkün. Zira yapılan araştırmalara göre müşteri verisinin daha çok kullanılması gıda girişimlerinin tahminlerini daha çok geliştirebilir. Bu kapsamda Insights ekibimizin kaleme aldığı yazıya göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.