Müşteri verisinin daha çok kullanılması gıda girişimlerinin tahminlerini daha çok geliştirebilir

Gıda alanındaki girişimlerin artmasıyla alternatif gıdalarla birlikte eldeki verilerle talep tahmini yapan teknolojileri daha çok duyar olduk. Müşteri verisinin daha iyi entegre edilmesiyle daha iyi talep ve fiyat belirlemek de mümkün.
Müşteri verisinin daha çok kullanılması gıda girişimlerinin tahminlerini daha çok geliştirebilir

Atık gıda ve alternatif gıda çözümleri yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Global ekonominin üretim ve tüketim dengesinin geldiği noktada herhangi bir ürünü sıfırdan üretmenin maliyeti artarken, ürünün üretimden son kullanıcıya ulaşana kadar geçen sürede yarattığı etki de büyüyor. 

Son dönemlerde daha çok atık oluştuğu ve bu atıkların ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri nedeniyle doğan ihtiyaçtan farklı alanlarda girişimlerin arttığını biliyoruz. Sadece kaynakların azalması nedeniyle değil, eşitsizlik nedeniyle de bazı ülkelerin ya da kesimlerin temel ihtiyaçlarına ulaşamamaları ve önümüzdeki dönemde bu eksikliğin katlanarak artacağı gerçeği yatırımcıları da bu alandaki girişimlere daha çok yaklaştırmış durumda. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.