Mercedes-Benz'den elektrikli lüks sedan: Mercedes-Benz EQS

15 Nisan tarihinde resmen tanıtılacak olan Mercedes-Benz EQS modeli, Mercedes-Benz'in S-Class ailesinin elektrikli modeli olarak karşımıza çıkıyor.
Mercedes-Benz'den elektrikli lüks sedan: Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz'in elektrikli otomobili olan EQC modeli ile ilgili detayları geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Markanın yeni elektrikli otomobili olan Mercedes-Benz EQS 2022 modeli ile ilgili detaylar ise ortaya çıktı. 15 Nisan tarihinde resmen tanıtılacak olan Mercedes-Benz EQS modeli, Mercedes-Benz'in S-Class ailesinin elektrikli modeli olarak karşımıza çıkıyor.

Temelinde lüks bir sedan modeli olan EQS, tamamen elektrikli. 90kWh ve 107.8kWh olmak üzere iki farklı pil seçeneğine sahip olan Mercedes-Benz EQS 2022, etkileyici bir menzile sahip. Mercedes-Benz EQS, 107.8kWh pil ile birlikte 770 km'lik bir menzil sunuyor.

200kWh hızlı şarj desteğine de sahip olan Mercedes-Benz EQS, 15 dakika içinde 300 km menzil gidebilecek şekilde şarj olabiliyor. Mercedes-Benz EQS modelinin hızlı şarj konusunda rakiplerinin pek çoğundan önde olduğunu da belirtelim.

517 hp gücünde güçlü bir elektrik motoruna sahip olan Mercedes-Benz EQS, 0'dan 100 km hıza sadece 4.3 saniye içinde çıkabiliyor. Mercedes-Benz EQS modelinin maksimum hızı ise saatte 210 km hıza limitlenmiş durumda.

56 inçlik devasa bir Hyperscreen üzerinden yönetilen Mercedes-Benz EQS, gücünü 8 çekirdekli bir işlemciden alıyor. Şu an için aracın fiyatı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmasa da Mercedes-Benz EQS 2022 modelinin 110 bin dolar seviyelerinde bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Mercedes-Benz EQS 2022 modeli ile ilgili tüm detaylar 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan lansman ile birlikte paylaşılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.