Geçen Ağustos ayında LC Waikiki'nin pazar yerine dönüştüğünü FOSSIL, United Colors of Benetton, L'Oréal, Kanz ve daha pek çok markanın bu platformda yerini aldığını yazmıştık. Şirket bu hamleyi, müşterilerinin moda ile ilgili tüm ihtiyaçlarını tek seferde karşılamalarını sağlamak amacıyla yaptı.
LC Waikiki ve alt markalarla müşterilerin birçok ihtiyacının karşılandığını belirten LC Waikiki E-ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Ancak daha fazla ihtiyacı düşünerek marka karmamızı artırmayı tercih ettik. Bizler büyüdükçe bizlerle beraber olan markaların da büyümesini destekleyerek ülke ekonomimizin gelişimine katkıda bulunabilmek de bir başka önceliğimiz. Başarılı bir pazar yeri olma dönüşümünü sağlayabilirsek, ülkemize tamamen yerli sermayeden oluşan yepyeni bir değer kazandırmış olacağız. Dünyada çok başarılı ve değerlemeleri milyar dolarları bulan moda pazar yerleri var; bunlardan bir tanesi de ülkemizden LC Waikiki olacak. Buna yürekten inanıyoruz."
Odak, müşteri memnuniyeti
Fransız tasarımcı George Amoual tarafından 1988 yılında Fransa'da kurulan ve daha sonra Taha Tekstil tarafından satın alınan şirket, pandemi döneminden karlı çıkanlardan. LC Waikiki'nin bu dönemde haftalık tekil kullanıcı sayısı ortalamanın 2 katına yükseldi. Haftalık yeni üye sayısı yüzde 136, yeni müşteri sayısı ise yüzde 210 arttı. Yıl sonunda e-ticaret cirosu 2,5 katına ulaşarak, toplam ciro içerisinde yaklaşık yüzde 10’luk bir paya sahip oldu. E-ticarette 2020 yılında toplam satılan ürün adedi ise 42.6 milyon adet olarak gerçekleşti. Marka sadece moda alışverişi tarafında olmak istiyor. "Buradaki uzmanlığımızı derinleştireceğiz ve odağımızı başka bir alana kaydırmayacağız" diyen Yiş, müşteri memnuniyetine odaklandıklarını söylüyor.
LC Waikiki'nin hedefi, Avrupa’da faaliyet gösteren Assos, Zalando, Boho ve Otto markaları gibi moda sektöründe uzman bir pazar yeri olmak. Ömer Barbaros Yiş konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Elimizde diğer pazar yerlerinin nasıl çalıştığına dair oldukça büyük bir veri var. Kozmetik ve oyuncak gibi tamamlayıcı ürünleri de müşterimizle buluşturmaya başladık. Yeniden canlandırdığımız XSide ve Southblue gibi markalarımıza ait ürünleri kendi satış kanalımız üzerinden müşterilerimize sunacağız. Marka çeşitliliğimiz artarak devam edecek. Müşteri güvenini bizler gibi en üst sıraya koyan markaları da hızlıca pazar yerimize eklemeyi sürdüreceğiz. Platformumuzda müşteri deneyimini mükemmelleştirmek için yaptığımız çalışmalar da son hızla devam edecek. Amacımız kaliteyi; kolay, keyifli ve kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimiyle hem kullanıcı dostu sitemiz hem de teslimat hızında fark yaratarak müşterilerimizle buluşturmak olacak. Ben buna kısaca 4K 1H stratejisi diyorum. Stratejimiz kalite, kolaylık, keyif ve kişiselleştirilmiş değer önermelerini hızlı bir şekilde müşteriyle buluşturmak."
Markaların online platformlarını pazar yerine döndürme eğilimi aslında yeni bir konu değil. 2020'nin kasım ayında FLO'nun e-ticaret sitesini pazar yerine dönüştürdüğünü sizlere aktarmıştık. Mobil sadakat uygulaması Hopi ise kendi pazar yerini açacağına sinyalleri ilk olarak 2021'in Nisan ayında vermiş. Çok geçmeden Hopi'nin pazar yeri Hopishop, Haziran ayında kullanıma açılmıştı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap