Finansal çözümler için yeni alternatif: FUPS

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası elektronik para kuruluşu lisansının yanı sıra Visa ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üyeliğine de sahip olan FUPS, kullanıcıları için pek çok finansal çözüm sunuyor.
Finansal çözümler için yeni alternatif: FUPS

Yüce Zerey'in Webrazzi Summit 2021 sahnesinde yeni Fintech girişimi FUPS'u tanıttığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise finansal teknolojilere odaklanan yeni bir çözüm olan FUPS'a yakından bakacağız.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası elektronik para kuruluşu lisansının yanı sıra Visa ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üyeliğine de sahip olan FUPS, kullanıcıları için pek çok finansal çözüm sunuyor. FUPS tarafından sunulan çözümler arasında para transferi, fatura/abonelik ödemeleri, sanal ve fiziksel kart ile ödeme, e-pin (oyun, video, film, müzik platformları) alışverişleri, ortak ödeme ve uçtan uca bütçe yönetimi gibi çözümler yer alıyor.

FUPS tarafından sunulan bu özelliklerin 7/24 ve ücretsiz olarak geliştirilebileceğini de ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere göre FUPS çözümü elektronik para kuruluşu Lydians tarafından geliştirildi. FUPS'un CEO koltuğunda ise Cem Başcı yer alıyor.

Hem iOS hem de Android platformları için mobil uygulama desteğine de sahip olan FUPS'un mobil uygulaması oldukça sade ve kullanışlı bir tasarıma sahip. FUPS'un hem mobil uygulama hem de web sitesi üzerinden kullanılabildiğini de paylaşalım. FUPS’un Seç Seç Hesap ve Harcamadan Böl Böl özellikleri hem aile üyeleri hem de arkadaş grupları arasındaki para alışverişini düzenlemeye de yardımcı oluyor.

Bir FUPS hesabı üzerinden farklı kullanıcılara farklı kullanım limitleri açılmasına olanak veren patentli Seç Seç Hesap özelliği, aile bütçesini kontrol etmek isteyen ebeveynleri ve harçlığını garantilemek isteyen çocukları hedefliyor. Harcamadan Böl Böl özelliği ise grupça yapılacak bir harcamanın herkese eşit bölünmesini sağlıyor.

FUPS’un sahip olduğu önemli özelliklerden biri de Chat özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde konuşma penceresi üzerinden para gönderip, para istenebiliyor. FUPS'ta işlem ücretleri ve komisyon olmadığını da belirtelim.

Klasik bankacılık sisteminde sahip olunan para miktarına göre hizmetlerin değişmesi yaklaşımının; finansal teknolojilerin gelişimiyle tetiklenen finansal demokratikleşme ikliminde tüketiciler tarafından tercih edilmediğini belirten FUPS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yüce Zerey, FUPS'un kullanıcılarının hayatlarındaki finansal gerilim noktalarına katma değer sağlayacak hizmet ve özellikleri sunarak paralarının değerini bilmelerine ve bütçelerini etkin bir şekilde yönetmelerine destek olacağını da dile getirdi.

FUPS’un son kullanıcıyla buluşmasından büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade eden FUPS CEO’su Cem Başcı ise FUPS’un; gençlerin, aile bireylerinin, grupça zaman geçirmeyi sevenlerin, kısacası parasının değerini bilen herkesin beklentilerine fazlasıyla yanıt vereceğine inandıklarını paylaştı. Dilerseniz FUPS uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.