Sigorta sektöründe AI tabanlı çözümler üreten Archmir, 2.4 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Archmir, ilk yatırımını 2.4 milyon dolar üzerinden, Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan aldı.
Sigorta sektöründe AI tabanlı çözümler üreten Archmir, 2.4 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

KWORKS'ün 2019 yılı hızlandırma girişimlerinden biri olan Archmir, ilk yatırımını 2.4 milyon dolar üzerinden, Techmine Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan aldı.

Archmir, tüm motorlu kara taşıtlarında hasar süreçlerini yöneten ve kurgulayan bir yazılım üzerinde çalışıyor. Girişimin geliştirdiği yazılım, computer vision, deep learning ve veri analizi disiplinleri üzerine kurulu. Archmir, başlangıç olarak, motorlu kara taşıtlarında hasar tespitinin insan gücü olmadan yapay zeka vasıtası ile çözülmesi gibi bir alanda yüzde 70 doğruluk oranıyla çalışan bir ürün elde etti ve şimdi de doğruluğu yüzde 95-99 seviyelerine çekmek için çalışmalara devam ediyor. Kaza anını simule ederek kullanıcının hasarlı aracını çektiği tek bir fotoğraf ya da videoyla uçtan uca hasar çözümünü yeniden kurgulayan bir sistem yaratarak hem müşteri deneyimini geliştiriyor hem de saha operasyonlarında daha etkili bir yöntem sunarak performansı geliştiriyor.

Öncelikli olarak sigorta sektöründe AI tabanlı süreç optimizasyonu, verimlilik artışı ve robotik process çözümleri üreten Archmir, ilk problemini oto-hasar süreçleri ve elektronik cihaz sigortaları için çözdü. Şirket bu kapsamda diğer sigorta alanlarına da girerek sorunlara AI teknolojisi ile hızlı çözümler üretmek hedefliyor.

Mustafa Çakır, Talha Saruhan ve İlker Kutsal tarafından kurulan, 2020 yılında şirketleşen Archmir, pandemi sürecine rağmen içerisinde sigorta, otomotiv ve teknoloji şirketlerinin de bulunduğu birçok şirket ile çalışarak ürünlerini entegre etmeyi gerçekleştirdi.

KWORKS girişimlerinden olan ve İTÜ Çekirdek bünyesinde de çalışmalarına devam etmekte olan Archmir, 2020 İTÜ Çekirdek Bing Bang sahnesinde en yüksek hibe ile onurlandırılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.