KWORKS’19 Demo Day'de sunum yapan 21 girişim

KWORKS'ün Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Fintech ve IoT programlarında yer alan 21 başarılı girişim, KWORKS’19 Demo Day’de sahne aldı
KWORKS’19 Demo Day'de sunum yapan 21 girişim

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) ‘nin 2019 yılı boyunca yürüttüğü Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Fintech ve IoT programlarında yer alan 21 başarılı girişim, KWORKS’19 Demo Day’de sahne aldı. 4 Aralık Çarşamba günü KWORKS’ün Şişli’de bulunan yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliği; yatırımcılar, iş insanları, mentorlar ve sektör uzmanları dahil olmak üzere girişimcilik ekosisteminin öne çıkan yaklaşık 150 ismi takip etti.

KWORKS Direktörü Mahmut N. Özdemir, açılış konuşmasında KWORKS’ün yenilenen ekibiyle bir yılda yürüttüğü 7 hızlandırma programı ve bünyesinde bulundurduğu kaliteli girişimleriyle birlikte olgunluk dönemini yaşadığını belirtirken, Koç Üniversitesi sahipliği ve yönetimi, kurumsal ağlara ve yatırım ağlarına erişimi, girişimler arasında rekabeti değil işbirliğini teşvik etmesi ve girişimler ile birebir ilgilenmesi ile öne çıktığını vurguladı.

KWORKS Koordinatörü Beril Boyacıoğlu Bakır’ın sunumuyla gerçekleşen etkinlikte ilk oturumda KWORKS FINTECH ve KWORKS IoT programına dahil olan Avokadio, Balya, DigiliraPay, Rentrovi ve ZGN girşimleri, sunumlarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumda ise KWORKS’19 Hızlandırma Programında yer alan Archmir, Diner, Exenize, Gamitive, MaxSpotter, Missafir, Motivacraft ve Pincident sahne aldı. KWORKS’19 Demo Day'in, 2019 yılı ön hızlandırma programına katılan girişimlerin sunumlarıyla sona erdiğini de ekleyelim. 

KWORKS’19 Demo Day’de sahne alan ön hızlandırma girişimleri; Engagehane, Fetalist, Jetlexa, Listele, Macerita, SmartOpt, TripRouter ve KWORKS’ün en genç girişimcisi olarak 15 yaşındaki Mehmet Ali Peker’in sunumunu yaptığı T-Fashion oldu. Bu arada Mehmet Ali Peker'in T-Fashion ile bu yıl, Webrazzi Arena 2019'a da katıldığını hatırlatalım. 

Gelin, KWORKS’19 Demo Day’de sahne alan girişimlere yakından bakalım. 

KWORKS’19 HIZLANDIRMA GİRİŞİMLERİ

ARCHMIR: Geliştirdiği yapay zeka teknolojisiyle sigortacılık sektöründe hasar tespit ve ekspertiz süreçlerini uçtan uca otomatize eden bir çözüm sunuyor.

DINER: Gücünü artırılmış gerçeklikten alan, hızlı ve kolay bir şekilde yemeklerin üç boyutlu modellerini oluşturan yeni nesil restoran keşfetme ve menü görüntüleme uygulaması.

EXENIZE: Dizi setleri, film prodüksiyonları ve reklam çeken yapım şirketlerinin setlerini yönetebilmeleri için özel geliştirilmiş uçtan uca çözümler sunan bulut tabanlı proje yönetim yazılımıdır.

GAMITIVE: Kullanıcı etkileşimini ve içerik sunumunu en üst düzeye çıkaran oynanabilir reklamları, kullanıcıların tarayıcılarından kolaylıkla üretebilmesini sağlayan platform.

MaxSpotter:  Yoğun trafiğe sahip online platformların bulut maliyetlerini %90’a kadar azaltan optimizasyon aracıdır.

MİSSAFİR: Önde gelen kısa/orta vadeli ev kiralama sitelerinde yönetim ve operasyonel desteği teknolojik, yenilikçi ve veriye dayalı bir şekilde sunan ev kiralama yönetim platformu.

MOTİVACRAFT: Oyunlaştırma metoduyla çalışanlarınızın motivasyon, performans, bağlılıklarını yükselten, kazanımlarınızı artıran bulut tabanlı yazılımları sunuyor.

PINCIDENT:  Endüstriyel işletmeler, belediye ve OSB gibi kurumlar için iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden risklerin ve acil durumların yönetimini sağlayan çift yönlü anlık tehlike bildirim ve iletişim platformu.

KWORKS FINTECH GİRİŞİMLERİ

BALYA: Kullanıcıların mevduat ve döviz hesaplarını bir araya toplayarak mevcut durumlarını takip etmelerini, varlıkları için en uygun teklifleri almalarını sağlayan mobil uygulama.

DigiliraPAY: Müşterilerin kripto paralar ile ödeme yaptığı, üye iş yerlerinin ise itibari para ile ödeme aldığı kripto para ödeme geçidi.

RentRovi: Kiracılar ve konut sahipleri için doğrudan, masrafsız ve güvenilir bir konut kiralama deneyimi sunan web platformu.

KWORKS IoT GİRİŞİMLERİ

AVOKADIO: Nefes yoluyla yağ yakma metabolizmasını ölçüp, bu metabolizma değerine dayalı kişiselleştirilmiş sağlıklı yaşam ve diyet tavsiyeleri veren cihaz.

ZGN zgnart.com ZGN, mevcut elektrikli forklift ve transpaletleri tak – çalıştır – test et – kullan yöntemiyle otomatik yönlendirmeli araçlara dönüştürecek elektronik kart üreten teknoloji girişimi.

KWORKS’19 ÖN HIZLANDIRMA GİRİŞİMLERİ

ENGAGEHANE: Süregelen reklamcılık ve pazarlama anlayışına, mikro düzeyde sosyal medya aracılığıyla üniversite öğrencilerini entegre eden bir platformdur.

FETALIST: Hastaların klinik bilgileri ve radyoloji görüntülerini derin öğrenme ve kelime işleme yöntemleri ile birleştirerek, hastaya ve hekime özel kişiselleştirilmiş AR/VR simülasyonları sağlayan otomatize edilmiş yardımcı tanı mekanizması.

JETLEXA: Sözleşme, yazışma, çalışan ve müşteri belgeleri gibi tüm hukuksal belgelerin taslakların akıllı formlara dönüştürerek hukuki belge hazırlamayı otomatikleştiren SaaS yazılımı.

LİSTELE: Listele, istenilen ürünün en ucuzunu, o ürünün satışını yapan tüm siteler arasında araştıran, gerçek zamanlı olarak sunan ve fiyat düşüşlerinden rahatlıkla haberdar olmanızı sağlayan platform.

MACERİTA: Arttırılmış gerçeklik teknolojisi ve sanal turlar aracılığı ile coğrafyamızdaki macera sporları potansiyellerinin keşfedilmesini sağlayan bir platform.

SmartOpt: Tedarik zinciri ve lojistik operasyon süreçleri (kapasite yönetimi, araç rotalama ve talep tahminleme çalışmaları vb.) için geliştirilen akıllı optimizasyona yönelik makine öğrenmesi ve yapay zeka entegreli yazılım çözümleri.

TripRouter: Yapay zekayı kullanarak turistlerin girdiği parametrelere göre rota optimizasyonunu yapan, seyehat planlaması sürecini kısaltan ve en verimli şekilde sunan uygulama.

T-FASHION:  Tekstil ve hazır giyim firmalarının trendleri öngörme problemini çözmek için derin öğrenme tabanlı sosyal medya analizleri doğrultusunda özelleştirilmiş moda raporları ve nokta atışı trend tahminleri sunan bir platform.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.