300 milyon dolar yatırım alan fintech girişimi Brex'in değerlemesi 12.3 milyar dolara ulaştı

Brex, ön sözleşmeli olarak 300 milyon dolarlık bir yatırım anlaşması imzaladı ve bu anlaşma şirketin değerlemesini 12.3 milyar dolara çıkardı
300 milyon dolar yatırım alan fintech girişimi Brex'in değerlemesi 12.3 milyar dolara ulaştı

2017 yılında Henrique Dubugras ve Pedro Franceschi tarafından kurulan San Francisco merkezli fintech Brex, bir süredir hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Zira TechCrunch'ın haberine göre şirket ön sözleşmeli olarak 300 milyon dolarlık bir yatırım anlaşması imzaladı ve bu anlaşma şirketin değerlemesini 12.3 milyar dolara çıkardı. Brex'in değerlemesi sadece altı ay önce 7.4 milyar dolardı. Bu da şirketin değerleme konusunda bir anda ciddi bir sıçrama yaşadığını gözler önüne seriyor. 

Bu noktada bu anlaşmanın henüz kamuya açıklanmadığını; bu nedenle bahsi geçen değerlemenin şirkete yakın kişiler tarafından paylaşıldığını da belirtelim. Yani Brex tarafından gelen herhangi bir resmi açıklama şu an için mevcut değil. Tüm bunların yanı sıra Greenoaks'un yeni yatırım turuna liderlik ettiği de belirtiliyor; ancak bu da resmi bir açıklama değil. 

Brex, yeni nesil büyüyen işletmelere hizmet etmek için tasarlanmış bir fintech olarak faaliyet gösteriyor. Yazılımları, hizmetleri ve ürünleri tek bir deneyime entegre ederek, müşterilerin varlıklarını artırmalarına yardımcı oluyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda globaldaki ayak izini de genişleteceğini açıklamıştı. Bu gelişme ile Brex müşterisi girişim kurucuları, işlerini her yerden ölçeklendirebiliyor. Bu kapsamda şirket, kredi kartlarına, işletme hesaplarına, harcama yönetimi yazılımlarına ve girişim borç hizmetlerine her yerden erişim sunuyor.

Dünyanın dört bir yanından girişimciler 10 dakika içinde bir Brex hesabı oluşturabiliyor. Brex, kurucuların ABD'deki işlerini hızlı ve kolay bir şekilde birleştirmelerine yardımcı olmak için ise Firstbase ile bir ortaklığa sahip. 

2021'in ilk çeyreğinde toplam müşteri rakamını yüzde 80 büyüten ve toplam aylık müşteri ekleme oranını 5 kat artıran Brex, Brex API ile geliştiricilerin şirketlerinin bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş iş akışları oluşturabilmelerini de sağlıyor. Şirketin ayrıca Brex Premium adlı ayda 49 dolar olarak ücretlendirilen yeni bir hizmeti de bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.