Token özelinde, ödeme sistemlerinde offline platformların online hizmetlere evrimini konuştuk

Token Genel Müdürü Erkan Duysal, "Ödeme Sistemlerinde Offline Platformların Online Hizmetlere Evrimi" sunumuyla sahnedeydi. Duysal, Token'a dair merak edilenleri aktardı.
Token özelinde, ödeme sistemlerinde offline platformların online hizmetlere evrimini konuştuk

Uzun zamandır özlediğimiz fiziksel konferans deneyimini, dün gerçekleşen Webrazzi Summit 2021'de sonunda yaşama fırsatı yakaladı. Dün hem online hem de offline geçen etkinliğimizde birbirinden değerli, alanlarında uzman konuşmacılar sektöre dair merak edilenleri cevaplandırdı. 

Token Genel Müdürü Erkan Duysal da "Ödeme Sistemlerinde Offline Platformların Online Hizmetlere Evrimi" sunumuyla sahnedeydi. Duysal, Token'a dair merak edilenleri aktardı.

Arçelik çatısı altında kurulan Token, 2020 itibariyle Koç Holding'e bağlı ayrı bir şirket olarak faaliyetlerine devam ediyor. Beko markalı ödeme cihazlarıyla, işletmelere Beko gücü ve Koç güvencesi sunan şirket, Türkiye’nin lider ödeme platformu sağlayıcısı. Koç çatısı altında, girişim ruhuyla çevik yönetim şeklini benimseyen Token amacını, “Ölçeği fark etmeksizin tüm işletmelere eşit koşullar sağlayarak; karlılık, verimlilik ve destek ile büyümelerini destekleyecek hizmetler sunmak” olarak ifade ediyor.

700 binin üzerinde ÖKC ile yüzde 50'inin üzerinden pazar payına sahip Token, her gün Beko ödeme cihazları üzerinden geçen 6 milyon üzeri işlemi güvenle yönetiyor. Yıllık 350 milyar TL'lik işlem hacmine sahip olan Token, günlük 750 bini aşkın saldırı girişimine karşı da güvenli bir sisteme sahip. Duysal, Token’ın 2023 hedefini 1 milyon üye iş yeri ve 1 trilyon TL hacim olarak aktarıyor.

Erkan Duysal, Token'ın sanal POS çözümü Odero ile ilgili planlarından da bahsetti. Token, Merkez Bankası’ndan onay bekleyen Odero markasıyla; sanal pos, kredi kartı saklama ve çevrim içi & çevrim dışı cüzdan sunmayı hedefliyor. Bir diğer sanal hizmeti olan dijital yemek kartını da TokenFlex markasıyla yakın zamanda piyasaya sunan Token, işletmelere hem Beko markalı pos cihazları hem de mobil POS uygulaması üzerinden ödeme alma imkanı sağlayacak.

Token'ın gelecek hedeflerinde global ölçekli dünya markası olmak, offline gücü online platform ile geliştirme, TokenX ve TokenFlex hizmetlerini yurt dışına yayma ile Romanya üzerinden Avrupa açılımı yer alıyor. Şirket bu kapsamda Almanya, Macaristan, Polonya, Çekya, Slovakya, Fransa, İtalya ve İspanya'da faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.