Finansal hizmetlerde sektörün rekabet yapısı nasıl değişecek?

FigoPara & Trendbox Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bilgen, Maslak.io Kurucu Ortak Alper Akcan, Colendi Kurucu Ortak ve CEO'su Bülent Tekmen katılımıyla gerçekleşen oturumda öne çıkanlar.
Finansal hizmetlerde sektörün rekabet yapısı nasıl değişecek?

Webrazzi Summit'te gerçekleşen "Finansal hizmetlerde sektörün rekabet yapısı nasıl değişecek?" oturumu Webrazzi'nin Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde FigoPara & Trendbox Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bilgen, Maslak.io Kurucu Ortak Alper Akcan, Colendi Kurucu Ortak ve CEO'su Bülent Tekmen katılımıyla gerçekleşti. 

Fiopara yönetim kurulu başkanı Ahmet Bilgen "Dünya ciddi bir dönüşüm geçiriyor" dedi ve finansman sağlama, melek yatırımcılık ve küçük yatırımlar alanındaki değişimleri paylaştı. Konuşmasının odak noktasında iş birlikleri yer alıyordu.  "İş birlikteliği yaparak şirketlerimizi ana oyuncular yapabilir miyiz?" sorusunun yanıtını verdi.

Bilgen, fintechlerin yarattığı dönüşüm ile ticaretin de değiştiğini vurguladı Blok zincirin ve yeni finansal kavramların da ticaret ile beraber endüstrileri değiştirdiğini aktardı. 

Alper Akcan ise mikro ödeme ile Türkiye'deki ilk fintech exit'ini yaptığını hatırlattı. API odaklı girişimi Maslak.io'dan bahseden Akcan Türkiye'de 207 fintech'ten 70'inin açık bankacılık üzerine çalıştığını aktardı. Maslak.io olarak  finansal hizmet üretmediklerini belirten Akcan, şirketlerin finansal servise ulaşmalarını sağladıklarını açıkladı. "Arka tarafta 70 defa aynı işi yapmanın bir anlamı yok ."dedi ve şirketlerin birlikte çalışmasının önemine dikkat çekti. 

Akcan, ayrıca rekabette yazılım ayrıştırıcı rolü konuşulurken "Platform tarafındaki yazılımın ayrıştırıcı rolü yok ama servis tarafında var" yorumunda bulundu. son kullanıcıya verilen servisin temelde çok şeyi değiştirdiğinin altını çizdi. 

Bülent Tekmen ise regülasyonların yeni finansal sistemlerin geleneksel bankalar üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekti. Her şirketin ve bireylerin de ihtiyacını karşılayabilecek, erişilebilecek bir sistem ile karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Tekmen,"Tek hedefimiz yurtdışına açılmak" dedi ve ekledi: "İngiltere ve Ukrayna pazarına şimdiden girdik."

Sözlerine "Yazılım kadar ürün de önemli." cümlesi ile devam eden Tekmen, yeni girdikleri pazarlarda Colendi ürünleriyle ön plana çıkmayı planladıklarını belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.