Üst yönetimin girişimcilik yaklaşımı

Üst yönetimin girişimcilik yaklaşımı başlıklı oturum Core Strateji kurucusu İhsan Elgin moderatörlüğünde, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle,  Anadolu Efes Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş ve Otokoç Genel Müdürü İnan Ekici'nin katılımıyla gerçekleşti. 
Üst yönetimin girişimcilik yaklaşımı

Webrazzi Summit tüm hızıyla devam ediyor. Üst yönetimin girişimcilik yaklaşımı başlıklı oturum Core Strateji kurucusu İhsan Elgin moderatörlüğünde, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Anadolu Efes Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş ve Otokoç Genel Müdürü İnan Ekici'nin katılımıyla gerçekleşti. 

Otokoç Genel Müdürü İnan Ekici şirketlerin önceliklerinin çeşitlilik verimlilik ve hız olduğunu belirtirken trendleri okuduğunuzda dijitalleşme ve teknoloji ile sürdürülebilir büyümeyi sağlamanın ilintili yeni bir alan yarattığını dile getirdi.

Şirketlerin sınırlarını yeniden gözden geçirmesi ve "- mış gibi " yapmadan kültürel dönüşüm gerçekleştirmesinin şart olduğunu açıkladı. Kurum içi girişim projelerine 2015 yılında başladıklarını dile getiren Ekici, Zipcar ile mobiliteye odaklarını ifade etti. İnovasyona açık olduklarını belirten Ekici süreci tanımlarken "konfor alanımızdan çıkmaya karar verdik." dedi.

Anadolu Efes Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş  konuşmasında "girişim kafası neyi değiştiriyor?" sorusuna cevap vererek geçen haftaya bakıp 3-5 günü planlayan hızlı harekete açık bir yapıyı tarif etti.  Ağırbaş, Türkiye'den çıkan 5 girişimin değerlemesinin 30 milyar doların üzerinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle Maxis, büyüme fonu, Softtech Ventures ve Workup'ın içinde yer aldığı yatırım şirketlerini aktardı. 

Startup kafasının sonuç üretmek sorunları aşmayı üzerine kurulu olduğunu belirtti. Bu yaklaşımı kurumlara dahil etmek gerektiğini söyleyen Lüle hızlı ürün çıkarmak, müşteri deneyimi ve kurumsal çevikliğe vurgu yaptı. İş Bankası olarak  650 çalışan ve 75 takımla yeni ürünler ve yeni hizmetler çıkardıklarını açıkladı. Workup tarafında 8. mezuniyeti düzenlediklerini açıklayan Lüle " Bu girişimlerden bazıları 7 milyon doların üzerinde yatırım aldı." dedi. Sadece kendi programlarında yer alan girişimlere değil ekosistemdekilere de yatırım yaptıklarını ifade etti. 

Anadolu Efes Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş 3 aydır Macro Center mağazalarında satışa sunulan Malty'den söz etti. "Malty, kurum içindeki 2 kadın girişimcimizin bir programın sonucu ortaya çıkardığı bir ürün" dedi. Malty'nin yakında dışarıdan yatırımcı almaya başlayacağını belirtti. Söz konusu programda 250 girişim çıktığını söyledi. Ağırbaş, dışarıdan 2 farklı girişime yatırım yaptıklarını açıkladı. 

İnan Ekici, kurum içi girişim programı konusunda 300 kişiye eğitim ile 1250 proje değerlendirdiklerini açıkladı. Programdan 100 mezun verdiklerini belirtti. Ekici "Deneyden olgunlaşma sürecine kadar ticarileşenler var."  Ekici, mobiliteye odaklandıklarını aktardı ve Avis Caravan'ın detaylarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.