Unicorn şirket olmaya giden yolu Papara, Firefly ve Ace Games odağında konuştuk

"Unicorn'a Giden Yol" adlı panelde, Arda Kutsal, Papara kurucusu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, Firefly kurucu ortağı ve CEO'su Kaan Günay ve Ace Games kurucusu ve CEO'su Hakan Baş keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. 
Unicorn şirket olmaya giden yolu Papara, Firefly ve Ace Games odağında konuştuk

Bu sene hem online hem de offline olarak gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Summit 2021'in yavaş yavaş sonlarına yaklaşıyor. Gün boyunca 4'ü fiziksel, 1'i online olmak üzere 5 farklı salonda birbirinden değerli konuklarımızla sektöre dair merak edilenleri cevaplandırmaya çalıştık. 

Disrupt salonunda, "Unicorn'a Giden Yol" adlı panelde, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, Papara kurucusu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, Firefly kurucu ortağı ve CEO'su Kaan Günay ve Ace Games kurucusu ve CEO'su Hakan Baş keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. 

Papara, 10 milyon kullanıcıya ulaştı

Ahmed Faruk Karslı, Papara'nın güncel rakamlarına dair bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre Papara, iki hafta önce 10 milyon kullanıcıya ulaştı ve günde 12 bin ila 12 bin 500 arasında yeni kullanıcı kazanıyor. Şirketin pre-paid pazarındaki payı ise an itibarıyla yüzde 56. Bu oran, pandemi öncesinde yüzde 15 civarındaydı ve bu da Papara'nın kullanımının ne denli arttığına dair bize ciddi bir ipucu veriyor. Karslı, İstanbulkart'a para yatırma konusunda Papara'nın bankalar arasında üçüncü sırada olduğunu söylüyor ve bu noktada Papara'nın bir banka olmadığını da hatırlatmak gerek. 

Firefly'ın Türkiye'deki çalışan sayısı 200'e ulaşacak

Kaan Günay da Firefly'a dair önemli bilgileri bizlere aktardı. Firefly'ın hızla büyüdüğünü söyleyen Günay, Firefly'ın taksi, Uber ve Lyft'lerin üzerindeki reklam mecrası olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. Yani Firefly aslında Google'ın internette yaptığı reklamcılığı açık havaya getirdi.

Şirketin Türkiye'de de mühendislik ve yazılım ofisi bulunuyor; ancak Firefly sadece ABD'de hizmet veriyor. Firefly şu anda ürün, mühendislik ve operasyon tarafında işe alımlar yapıyor. Şirketin Türkiye'deki çalışan sayısı ise kısa bir süre sonra 200'e ulaşacak.

Ace Games, NFT Gaming üzerinde çalışıyor

Hakan Baş ise ilk yatırım turunda 25 milyon dolar değerleme ile yatırım alan Ace Games'in ilk oyununun Meksika ve Filipinler'de revize edildiğini açıkladı. Baş, ilerleyen dönemde, Ace Games olarak NFT Gaming üzerine stüdyo kuracaklarının bilgisini de Webrazzi Summit katılımcılarıyla paylaştı. 

Papara'nın en önemli hedefi, 5 yıl içinde 50 milyon kullanıcıya ulaşmak

Ahmed Faruk Karslı, Papara'nın bugüne kadar hiç yatırım almadığını; şu anda öyle bir sürecin içinde bulunmadıklarını söyledi. Papara'nın görüştüğü yatırımcılar var, lakin şirketin bu noktada bir acelesi yok. Yatırımcıların sadece para değil, belirli bir vizyon getirdiğini söyleyen Karslı, Papara unicorn olsa bile şirket henüz hiç yatırım almadığı için bunun tescillenmediğini söylüyor. Şirketin şu an için en önemli hedefli 5 yıl içinde 50 milyon kullanıcıya ulaşmak.

Firefly, Avrupa ve ABD dışında da faaliyet gösterecek

Kaan Günay ise Firefly'ın Avrupa ve ABD dışındaki pazarlara da açılmayı düşündüğünü; bu noktada Covid-19'un etkisine baktıklarını söylüyor. Şirket önümüzdeki 6 ay için agresif bir şekilde diğer pazarlara da açılmayı hedefliyor. Firefly'ın değerlemesi açıklanmasa da şirketin unicorn seviyesine oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada şirketin kendi ekranlarının kendinin ürettiğini de belirtelim.

Arda Kutsal, Hakan Baş'a oyun şirketlerinin unicorn olmasının metriklere bağlı olduğunu; Ace'in bu alandaki potansiyelini nasıl gördüğünü sorduğunda Hakan Baş, hedefledikleri noktaya gelmelerinin oyunlarının tüm coğrafyalarda oynanmasına bağlı olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.