Ceyhun Özata: "Dijitale dönüşüm içinde olmak seçenek değil, bir zorunluluk"

Ceyhun Özata, Turkcell'in kurumların dijital dönüşümlerinde teknoloji ihtiyaçlarını tek elden karşılayan, güvenilir iş ortağı olduğunu söyledi.
Ceyhun Özata:

Webrazzi Summit 2021 her yıl olduğu gibi birbirinden önemli yerli ve yabancı konuşmacılara ve binlerce katılımcıya ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Günün altıncı oturumu Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata tarafından gerçekleştirildi. Özata, "Dijital Dönüşüm Yolculuğu" başlıklı sunumunu yaptı. 

Neden dijital dönüşüm içinde olmak gerektiğini altı maddede değerlendirdiğini söyleyerek konuşmaya başlayan Ceyhun Özata bu maddeleri şöyle sıralıyor: "Maliyetleri yönetmek, yeni servis ve ürünler geliştirmek, yeni kanallar, gelir ve karlılığı artırmak, müşteri deneyimi ve rekabette fark yaratmak... Tek kavramda özetlemek gerekirse şirketlerin dijitale dönüşümü içinde olmak seçenek değil, bir zorunluluk"

"Dijital dönüşüm bir kültür"

Turkcell'in kurumların dijital dönüşümlerinde teknoloji ihtiyaçlarını tek elden karşılayan güvenilir iş ortağı olduğunun altını çizdi. Aslında asıl sorulması gereken sorunun dijital dönüşümün nasıl yapılması gerektiği olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü dijitalleşme sadece teknoloji odaklı algılanıyor. Ama bu bir amaç değil, araç. Bunun ana kompanenti kültür yani 'mindset'. Bu kavram dijitalleşme ile karıştırılıyor. Dijital dönüşüm aslında inovasyonla ilgili bir konu. Bu dönüşüm aslında yapılan işe bakışı değiştirerek daha önce olmayan bir iş model ortaya konulmasını sağlıyor."

Dijitalleşmenin verimlilik, dijital dönüşümün ise inovasyon olarak tanımlanabileceğini belirterek Özata, bunun Turkcell’in 25 yıldan fazla süre gelen serüveni içinde dijitalleşmenin en önemli köşe taşlarından biri olduğunu söyledi. Klasik telekom operatörlüğünden dijital operatöre dönüşümünün 2015 yılında başladığını ve şirketin öncelikle kendini değiştirdiğini sözlerine ekledi.

Şirketin iki yıl içinde sektörel ve dijital çözümler geliştirdiğini kaydeden Özata, bu yönde geliştirmeye başladığı çözümleri 2019 yılının başında onları daha somut bir yapıya taşıdığını söyledi. Dijital dönüşümün kalbinde olan irili ufaklı birçok kuruma destek verdiklerini belirten Özata, dijital iş servislerinde temel olarak teknoloji, organizasyon ve ekosisteme odaklandıklarını anlattı. Dijital dönüşüm konusu sadece kurumların meselesi olmadığını söyleyerek bu dönüşümün tamamlanması gerektiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.