Emre Kurttepeli: Mynet'te medya, eğitim ve oyun olmak üzere 3 ana segmente odaklandık

Mynet kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, Arda kutsal ile gerçekleştirdiği oturumda Mynet'in gelecek planlarını ve Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin geleceğini konuştu.  
Emre Kurttepeli:  Mynet'te medya, eğitim ve oyun olmak üzere 3 ana segmente odaklandık

Türkiye'nin en etkili teknoloji konferansı Webrazzi Summit başladı. Mynet kurucusu yönetim kurulu başkanı  Emre Kurttepeli Arda kutsal ile gerçekleştirdiği oturumda Mynet'in gelecek planlarını ve Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin geleceğini konuştu. 

Mynet'teki hareketlilikten bahseden Emre Kurttepeli oyun tarafının radarlarına girdiğini açıkladı. Şirketten son güncellemeleri paylaşan Kurttepeli, Mynet'teki oyun operasyonuna covid dönemi öncesi başladıklarını belirtti. Mynet'in medya, eğitim ve oyun olmak üzere 3 ana segmente odaklandıklarını açıkladı. Covid dönemindeki dijitalleşme ile medya segmentinin yüzde 30 ila 40 civarı büyüme kaydettiğini de sözlerine ekledi. Aynı şekilde eğitim alanında da güzel gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.

Mynet'in oyun atağı

Henüz oyun lansmanı yapmadıklarını belirten Kurttepeli,  oyun alanında daha global bir yaklaşım belirlediklerini dile getirdi. Türkiye'deki oyun sektörünün daha ziyade şirketlerin ya da oyunların alım satımı üzerine kurulu olduğunu belirtti.  "Türkiye'den neden Tencent ya da Zynga çıkmıyor?" diyerek amaçlarının global bir marka yaratmak olduğunu açıkladı.  İddialı bir takım ile ilerlediklerini söyleyen Kurttepeli ekibin yakında 79-100 kişiye çıkacağını belirtti. 1 yıl içinde de 3 oyun çıkaracaklarını izleyicilerle paylaştı. Kurttepeli "Çok kişili (multiplayer) oyunlara yöneldik" dedi. 

Blockchain odağı 

Türkiye ve globalde Blockchain tarafında bir devinim olacağını söyleyen Mynet'in de bir blockchain projesi üzerine çalıştığını aktardı. Blockchain tarafında NFT ve başka bir proje ile okyanusa atlayıp işi öğrenmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

Şirketin hisselerini de geri aldığını açıklayan "radikal işler için hürriyet gerekiyor" dedi. Kurttepeli bir süre daha şirketin kendi kendini finanse edeceği bir modelle ilerleyeceğini açıkladı. 

Türkiye girişimcilik ekosistemi hakkında görüşlerini de paylaşan Kurttepeli, yapay zeka konusunda insan kaynağı problemi yaşandığını dile getirdi. Yapay zeka şirketlerinin ürünleşerek gelir odaklı bir hale gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Fintechlerin ise mevzuat sınırlamalarına takılmadan globalleşmesi için şirket satın almaları üzerinden ilerlemesini önerdi.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.