Online tasarım platformu Canva'nın, T. Rowe Price'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Canva, değerlemesini 40 milyar dolara çıkarırken, tasarım konusunda yeni alanları sahiplenmeye devam ediyor. Bir süredir platformunda Video özelliklerini test eden girişim, dün Product Hunt'ta Canva Video Suite'i resmi olarak yayınladı.
Canva tasarım platformunun bir parçası olarak tasarlanan Canva Video Suite, düzenleme, kaydetme ve ortak çalışma özelliklerine sahip. Kaydetme özelliği hem ekran paylaşmayı hem de cihaz kamerası üzerinden kendinizi kaydetmeyi kapsıyor. Bu arada tıpkı görsel araçlarda olduğu video araçlarını da web, masa üstü ve mobil uygulama üzerinden kullanmanız mümkün.
Özellikle Pexels ve Pixabay'i satın aldıktan sonra video ve görsel içerik konusunda stoklarını genişleten şirket, video aracının bu kütüphaneden en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyor. Canva'nın tasarım araçları arasında bir yıldıza dönümesine yol açan hazır şablonlar ise videolarda da kendini gösteriyor.
Bir süredir statik görselleri animasyonlarla süsleyen Canva, animasyon özelliklerini Canva Video Suite de taşımış durumda. Hatta metin ve görsellere ayrı olarak animasyonlar ekleyebiliyorsunuz.
Ayrıca Canva kütüphanesinin son zamanlarda görsel ve videonun ötesinde animasyonlar, gifler, sesler, şekiller ve illüstrasyonlar konusunda da ciddi bir gelişme kaydettiğini söyleyebiliriz. Tüm elementleri Canva'nın video aracında da kullanabiliyorsunuz.
Özellikle sosyal ağlarda Reels gibi kısa video formatlarının yüksek etkileşim getirmesi, sosyal medya yöneticilerini video içerik araçlarına yönelmesine yol açtı. Bu bağlamda Canva'nın sunduğu binlerce kişiselleştirilebilir tasarım şablonu, bağımsız çalışan sosyal medya yöneticileri için muhteşem bir hareket alanı yaratıyor.
Canva Video Suite, TikTok, Instagram, YouTube ve Facebook gibi platformlara özel şablonların yanı sıra yemek, seyahat, sağlık gibi kategorilerle tasarım süreçlerinizi hızlandırıyor.
Canva'nın sürükle bırak prensibi ile çalışması, arka planı yok etmekten, ürün giydirmeye kadar pek çok farklı uygulama çözümüyle entegre olması, platformun öne çıkan yönleri arasında yer alıyor. Bu özellikler, video düzenleme ile buluştuğunda, kullanıcılar tüm ihtiyaçlarını tek bir araç üzerinden çözüme kavuşturmuş oluyor.
Uzun süredir Canva kullanan biri olarak, platformun yaşadığı gelişmeyi hayranlıkla izledim. Girişim, son yıllarda tasarım özelliklerinin ötesinde kendini ortak çalışma özellikleri açısından da geliştirdi. Ürünü ekip üyeleriyle birlikte kullanabiliyor, tasarımınızı tek bir link ile paylaşabiliyor ve tasarımlara eklenen yorumlar ile geri bildirim toplayabiliyorsunuz. Tüm bu özellikler videolarda da kolayca kullanılabiliyor.
Şirketin aynı şekilde sosyal medya yönetimi araçları bakımından da önemli adımlar attığını söyleyebiliriz. Bir süredri Canva üzerinden sosyal medya gönderilerinizi planlayabiliyorsunuz. Bu özellik, kobiler, butik ajanslar ve bağımsız pazarlama profesyonelleri için Canva'yı eşsiz bir konuma getiriyor.
Tüm bu özelliklerin bir video aracı ile birleşmesi ise Canva'nın tüm içerik ihtiyaçları için tek adres olmasını sağlıyor. Her ne kadar video araçları arasında favorim Invideo olsa da; kur farkının yarattığı fiyatlama stratejisinde Canva öne çıkıyor. Çünkü Canva, uygun fiyatlarla videodan daha fazlasını sunan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Yine de bana kalırsa şirketin video alanında atması gereken çok daha fazla adım var.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap