Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olarak biliniyor. Nedeni tam olarak bilinmeyen hastalık, bir bebeğin ilk üç yılında fark ediliyor. Genetik bir hastalık olarak tanımlanan otizmin görülme sıklığı, günümüzde büyük bir hızla artıyor. Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)’nin verilerine göre 2006 yılında her 150 çocuktan 1’i otizm tanısı koyuluyordu. Ama artık her 54 çocuktan 1’ine otizm tanısı almaya başladı. Dolayısıyla bu konuyla ilgilenen teknoloji girişimleri dikkat çekiyor.
Bugün edindiğimiz bilgilere göre San Francisco merkezli otizm odaklı dijital sağlık şirketi Elemy, 219 milyon dolar yatırım aldı. Bununla şirketin değerlemesi 1,15 milyar dolara çıktı. Yeni yatırım turunda SoftBank Vision Fund 2, Goodwater Capital Premji Invest, Amity Ventures, Avidity Partners, Metrodora Ventures, Sound Ventures ve Whale Rock Capital'in yanı sıra mevcut yatırımcılar da yer aldı. Alınan bu yatırım Elemy'nin diğer ülkelere açılmak ve yeni ürün geliştirmek için kullanılacak.
Unicorn seviyesine ulaşan şirket, 2020 yılında Sprout adı altında 10 milyon dolarlık tohum yatırımıyla faaliyete geçti. Bu yatırımdan sonra adını Elemy olarak değiştirdi. Bunun ardından 40 milyon dolarlık ikinci yatırım geldi. Girişim, ebeveynlere otizm teşhisi sürecinde destek oluyor. Otizimli çocukların evde davranış terapisi almalarını sağlıyor. Yani bir çocuk için kişiselleştirilmiş sağlık planı geliştiriyor. Bir taraftan da doktorların otizmli çocukların tedavi sürecini izlemesine yardım ediyor.
Bugün otizm ve pediatrik davranışsal sağlığı ele almak isteyen birçok dijital sağlık şirketi var. Alan, yatırımcıların dikkatini çekiyor. 2020'de Springtide, 18.1 milyon dolar ve pediatrik video oyunu yapımcısı Mightier, hiperaktif çocukların duygu düzenlemesini incelemek için 2 milyon dolar aldılar.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap