Binance'tan BSC'yi desteklemek için 1 milyar dolarlık fon

Binance, 1 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir fon kurdu. Binance tarafından kurulan 1 milyar dolarlık fonun ismi ise Binance Smart Chain (BSC).
Binance'tan BSC'yi desteklemek için 1 milyar dolarlık fon

Günümüzün en önemli kripto para borsaları arasında yer alan Binance'in NFT pazar yeri Binance NFT'yi yayına aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Binance, 1 milyar dolar büyüklüğünde yeni bir fon kurdu. 

Binance tarafından kurulan 1 milyar dolarlık fonun ismi ise Binance Smart Chain (BSC). Binance'in paylaştığı bilgilere göre Binance Smart Chain fonu dijital varlıkların ve blockchain teknolojisinin benimsenmesini ve kullanımını hızlandırmak için kuruldu. Fonun temel amacı ise dünya genelinde kripto kullanıcılarının sayısını 1 milyara çıkarmak. 

Binance CEO'su Changpeng Zhao tarafından yapılan açıklamalara göre Binance Smart Chain (BSC), geleneksel finans için yıkıcı bir etkiye sahip olabilir ve 1 milyar kullanıcılı ilk blockchain ekosistemi olmak için dijital varlıkların küresel benimsenmesini hızlandırabilir.

Binance tarafından oluşturulan 1 milyar dolarlık fon, yatırımlar, çeşitli programlar, yetenek geliştirme ve likidite teşvikleri için kullanılacak. Merkezi olmayan finansal altyapıların yaygınlaşmasını hedefleyen Binance Smart Chain fonunun 500 milyon dolarlık kısmı yapılacak yatırımlar için kullanılacak.

Fonun yatırım yapacağı alanlar arasında bilgi işlem teknolojilerioyun, metaverse, sanal gerçeklik, yapay zeka ve blockchain tabanlı finansal hizmetler yer alıyor. Kalan 500 milyon dolarlık kısmın 300 milyon doları çeşitli programların oluşturulması için kullanılacak.

Likidite teşvikleri için 100 milyon dolar ve yetenek geliştirme için yine 100 milyon doların ayrıldığını da paylaşalım. Binance Smart Chain fonunun bir mentor komitesine sahip olacağını da ekleyelim. Bu komite, dünya genelindeki geliştirici topluluklarının yeni kitlelere ulaşmasına, kurumlara akademik burslar sağlamasına ve gelişmekte olan teknolojilerde araştırma ve geliştirme yapmalarına yardımcı olacak.

Son olarak BSC topluluğunun bölgesel ve küresel hackathonlar, ödül programları ve geliştirici konferansları düzenleyeceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.