Fintech girişimi Mono, Tiger Global liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında Nijerya'da, Abdulhamid Hassan tarafından hayata geçirilen fintech Mono, global yatırım şirketi Tiger Global liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 
Fintech girişimi Mono, Tiger Global liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde global yatırımcılar Afrika'da, bilhassa fintech girişimlerine ciddi bir şekilde yönelmiş durumda. 2020 yılında aldığı 55 milyon dolarlık yatırımla gündemimize gelen Jumo, Jeff Bezos'un da yatırımcıları arasında bulunduğu Chipper Cash bunlardan sadece birkaçı. Şimdi ise bir başka Afrika merkezli fintech Mono, global yatırım şirketi Tiger Global liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 

TechCrunch'ın haberine göre Mono'nun 15 milyon dolarlık yatırım turuna yeni yatırımcılar Target Global, General Catalyst ve SBI Investment'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Entree Capital, Lateral Capital, GPIC, Acuity VC ve Ingressive Capital da katıldı.

2020 yılında Nijerya'da, Abdulhamid Hassan tarafından hayata geçirilen Mono, Afrika'daki dijital işletmelerin veri ve ödemeler için müşterilerinin finansal hesaplarına erişmesine yardımcı oluyor. Şirketin CEO'su Abdulhamid Hassan'a göre şirket diğer fintech girişimlerinden iki ürünüyle ayrışıyor. Bunlardan ilki Nijeryalı işletmelerin banka kartlarını kullanmadan web veya mobil uygulamalarında müşterilerden banka havalesi ödemeleri almalarına yardımcı olan bir ürün olan DirectPay. Diğeri ise Statement Pages özelliği. Bu özellik de işletmelerin bir geliştiriciye ihtiyaç duymadan müşterilerin finansal hesaplarına erişmesine imkan sağlıyor.

Mono, şu anda Nijerya'nın yanı sıra Gana'da da hizmet veriyor. Şirketin genişleme planlarında ise sırada Kenya, Mısır ve Güney Afrika Cumhuriyeti yer alıyor. 

Mono, 270'den fazla işletme, geliştirici ve fintech'ten 200 milyondan fazla finansal veri işlemi gerçekleştirdiğini açıklıyor. Şirket, son iki ayda 150 binden fazla banka hesabına eriştiğini ve bu bağlamda yıldan yıla 45 kat büyüdüğünü de belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.