Google aramalara gitar akort etme özelliği geldi

Arama kısmına "Google Tuner" yazarak özelliğe erişmeniz mümkün. Hava durumu, para birimi, saat dilimi ve hesap makinesi gibi arama sonuçlarını widgetlar ile destekleyen arama motoru, müzisyenlere yeni bir widget sunmuş oluyor. 
Google aramalara gitar akort etme özelliği geldi

Google aramalar, yeni yayınladığı özellik sayesinde telefonunuzun mikrofonunu kullanarak gitar akort etmenizi sağlıyor. Google Tuner olarak adlandırabileceğimiz özellik, geçen hafta yayına alındı. Arama kısmına "Google Tuner" yazarak özelliğe erişmeniz mümkün. 

Aslına bakarsanız şimdye kadar pek çok dijital akort uygulaması yayınlandı. Müzisyenlerin dilediği zaman kullanabileceği birbirinden farklı seçenek mevcut. Dolayısıyla Google'ın bu alanda hizmet sunması şaşırtıcı.

Yine de hava durumu, para birimi, saat dilimi ve hesap makinesi gibi arama sonuçlarını widgetlar ile destekleyen arama motoru, müzisyenlere yeni bir widget sunmuş oluyor. 

Özellik nasıl çalışıyor? 

Deneyenler, özelliğin kullandığınız cihazın ses kalitesiyle birlikte işlevsellik kazandığını dile getiriyor. Eğer iPhone12 Pro ile Safari ya da Blue Snowball USB mikrofon ile Edge üzerinden denerseniz, özelliğin ses almakta zorluk yaşamadığı belirtiyor. Ancak Android cihazlarda Chrome üzerinden test edildiğinde, özelliğin ses almakta güçlük yaşadığı söyleniyor. Söylenenlere rağmen tavsiyemiz, sonuçları kendinizin deneyip görmesi. 

Ben bir gitarla olmasa da ses vererek Mac üzerinden denediğimde, özelliğin ses almakta herhangi güçlük çekmediğini gördüm. Ancak gitar akort etmekten farklı olarak verdiğim seslerin gitar akorlarındaki karşılıklarını görmekle yetindim. Tabi sesim titremediğinde arada "doğru ayar" uyarısıyla da karşıladım. 

2020'de Arama sürecine  "Aramak için Mırıldan" ve arama sonuçlarına Kısa videolar sekmesi gibi özellikler ekleyen Google, kendini yenilemekten vazgeçmiyor. Ancak özellikle ses odaklı özelliklerin, Google'ın sesli komut ile arama özelliklerini geliştirmesine katkıda bulunabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.