Apple, CarPlay'e entegre olarak otomobillerin çeşitli özelliklerinin telefondan kontrol edilmesine olanak tanıyacak

Otomobiller konusunda çalışmalarına devam eden Apple, CarPlay'in sunduğu teknoloji ve çözümleri bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyor.
Apple, CarPlay'e entegre olarak otomobillerin çeşitli özelliklerinin telefondan kontrol edilmesine olanak tanıyacak

Apple'ın iOS deneyimini araçlara taşıyan CarPlay sistemini duyurduğunu 2014 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse CarPlay, araç içinde navigasyon, müzik kontrolu, arama yapma ve bildirimleri takip etme gibi özellikler sunuyor.

Otomobiller konusunda çalışmalarına devam eden Apple, CarPlay'in sunduğu teknoloji ve çözümleri bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyor. Edindiğimiz bilgilere göre Apple, araçların klimalarını, radyo ve müzik kontrollerini, hız göstergesini ve koltukları kontrol edebilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Söz konusu teknolojinin iPhone'lar üzerinden sunulacağını da ekleyelim. Kısacası gelecekte iPhone'unuz ile otomobilinizin klimasını kontrol edebileceksiniz. Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı rapora göre geliştirilen teknolojinin kod adı ise "IronHeart".

IronHeart ismi ile geliştirilen çözümün şu an için erken aşamada olduğunu da ekleyelim. IronHeart teknolojisi ilerleyen dönemlerde CarPlay ile entegre bir şekilde karşımıza çıkabilir. Hatırlatmak gerekirse 2014 yılından tanıtılan CarPlay, günümüzde pek çok otomobil markası tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Apple, IronHeart'ın hayata geçmesi ile birlikte otomotiv sektöründe de önemli bir isim haline gelebilir. Son olarak Apple'ın kendi otomobilini geliştirmek için çalışmalarına devam ettiğini de hatırlatalım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.