Apple'ın sağlık verilerinin temelsiz olduğu iddia edildi

Yeni sağlık ürünlerini desteklemek için yanıltıcı verilerin kullanıldığına dair endişelerini dile getiren Apple çalışanları işten çıkarıldı.
Apple'ın sağlık verilerinin temelsiz olduğu iddia edildi

Apple çalışanlarının, şirketin uzaktan çalışma politikası nedeniyle işten ayrılmaya başladığını yazmıştık. Şirket, çalışanlarının eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya dönmelerini istemiş, hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etmiş, çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme almıştı. Apple, hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmaya devam etmişti. Bunun üzerine şirketin önemli kademelerinden istifalar gündeme gelmişti. 

Apple da sular durulmuyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre; yeni sağlık ürünlerini desteklemek için yanıltıcı verilerin kullanıldığına dair endişelerini dile getiren Apple çalışanları işten çıkarıldı. Ayrıca şirketin sağlık alanında işler yapan bölümünde oluşan organizasyon eksikliği şirketin bu alandaki hedeflerini yavaşlattığı konuşulmaya başlandı. 

Bunun üzerine Apple cihazlarından otomatik olarak toplanan verilerin incelenmesi için kurduğu organizasyondan sorumlu olan doktor Will Poe istifa mektubu yolladı. Mektubunda şirketin COO'su Jeff Williams'a şirketin sağlık alanında temelsiz veriler sunduğunu dile getirdi.

Bütün bunlara rağmen Haziran ayında Wall Street Journal'da yayınlanan raporda, çalışanların verilerin toplanma ve arz etme şekli konusunda endişeli olduklarını ortaya konuldu. Çünkü Apple donanım ekibinin tıp dünyası için değil, tüketiciler için uygulamalar ve ürünler yaratmaya odaklanıyor. Bu da net bie stratejisi olmayan şirket için işleri karmaşıklaştırıyor.

Bütün bunları bir kenara bırakırsak, Apple aslında  kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Şirket, uygulamalar ve giyilebilir ürünler ile sağlık ve sağlık hizmetlerini iş stratejisinin esas parçası olarak gördü. Şirketin bu tavrı, Apple Watch satışlarını artırmanın bir yolu olarak yorumlanıyor. Bir taraftan da şirketin hala sağlık teknolojisindeki çalışmalarının ilk aşamalarında olmasına dayandırılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.