Amazon kendi akıllı buzdolabını üretmek için çalışmalara başladı

Amazon'un bu proje için iki yıldır çalıştığı biliniyor. Akıllı buzdolapları şirkete bağlı Amazon Fresh ve Lab126 ekiplerinin ortaklığıyla geliştiriliyor.
Amazon kendi akıllı buzdolabını üretmek için çalışmalara başladı

Teknolojinin tüketicinin davranışları üzerinde nasıl etki edeceğini önceden tahmin etmek mümkün değil. Ama yine de bunun tüketicinin satın alma eğilimlerini değiştirdiğini söylemek yanlış olmaz. Bu konuyla ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Teknoloji şirketleri bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Buna paralel olarak edindiğimiz bilgilere göre dünyanın en büyük e-ticaret devi Amazon, kendi akıllı buzdolabını üretmek için çalışmalara başladı. Amazon'un bu projede tek başına çalışmayacağı düşünülüyor.'Project Pulse' diye adlandırılan akıllı buzdolabı işi konusunda ev elektroniği üreticisiyle ortaklaşa iş yaptığı iddialar arasında yer alıyor.

Business Insider’a göre proje için yıllık 50 milyon dolar yatırım bütçesi ayırıldı. Amazon'un bu proje için iki yıldır çalıştığı biliniyor. Akıllı buzdolapları şirkete bağlı Amazon Fresh ve Lab126 ekiplerinin ortaklığıyla geliştiriliyor. ABD ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Amazon Go mağazalarında da kullandığı Just Walk Out teknolojisine sahip olacak. Mağazada alışveriş yapan bir müşteriyi anlık takip eden bu teknoloji gibi buzdolabının içerisindeki ürünleri takip edecek. Bir taraftan kullanıcının satın alma alışkanlıklarını analiz edecek. Anlaşmalı marketlerden sipariş verilmesine yardımcı olacak. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşan gıdaları da haberdar edecek.

İlk etapta akıllı buzdolaplarının fiyatının yüksek olacağı düşünülüyor. Ama ürün fiyatının zamanla düşeceği konuşuluyor. Bu olursa ürünün daha geniş bir kitleye ulaşacağı tahmin ediliyor. Bir taraftan akıllı buzdolabı piyasaya çıkmadan önce projenin iptal edilebileceği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.