Toyota, yürüyüş alanları için geliştirdiği üç tekerlekli e-scooter'ını tanıttı

Toyota C+walkT adı verilen araç, hem iç hem de dış mekanlardaki yürüyüş alanlarında insanlara yardımcı olmak için tasarlandı. Saatte 10 kilometreye kadar hızlara ulaşabiliyor.
Toyota, yürüyüş alanları için geliştirdiği üç tekerlekli e-scooter'ını tanıttı

İki tekerlek üzerinden hareket eden araçlar olarak tanımlanan elektrikli scooter'lar (e-scooter) şarj edilebilir motora sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu araçlar, toplu taşımaya ve otomobil kullanımına ucuz ve çevreci bir alternatif ulaşım alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden  hem teknoloji şirketlerinin hem de araç üreticileri için yeni bir rekabet alanı oluşturuyor.

Geçen Ağustos ayında e-scooter girişimi Helbiz Nasdaq'ta halka arz edilmiş, ardından sektörün güçlü isimlerinden Bird'ün de yakın zamanda halka arzının gerçekleşeceği konuşulmaya başlanmıştı. Türkiye'de ise Elektrikli Skuter Yönetmeliği'ni Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Sadece Japonya'da satışa sunuldu

Bu hafta sektör içinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Dünyanın önemli araç üreticileri arasında yer alan Toyota, üç tekerlekli elektrikli scooter'ını tanıttı. Toyota C+walkT adı verilen araç, hem iç hem de dış mekanlarda yürüyüş alanlarında insanlara yardımcı olmak için tasarlandı. Saatte 10 kilometreye kadar hızlara ulaşabiliyor. Toyota bu aracı yaşlı işçilerin depolar, fabrikalar ve havaalanı terminalleri gibi büyük tesisler arasında seyahat etmesine yardımcı olması için geliştirmişti. Bu yüzden aracın önüne çıkacak engel ya da yayalarla çarpışmayı önlemek için engel algılama özelliği bulunuyor.

Toyota C+walkT'nin pili, değiştirilebilir bir lityum iyon pil. Cihaz, iki buçuk saatlik tipik kullanıma sahip. 70 cm boyunda ve en geniş alanında 45 cm genişliğinde. Ayrıca 100 kg ağırlık taşıma özelliğine sahip. Saatte altı milin biraz üzerinde maksimum hızda seyahat edebiliyor. Sadece Japonya'da piyasaya sunulan Toyota C+walkT, 3067 dolardan satışa çıktı. Şirket, Japon hükümetinin halka açık yollarda kullanımı için gün sayıyor. 

Şirketin elektrikli araç teknolojisiyle ilgili güttüğü stratejiyi ve yürüttüğü işleri buradan daha detaylı okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.