PwC, ABD'deki 40 bin çalışanına tam zamanlı uzaktan çalışma imkanı sunuyor

PwC, 40 bin ABD'li müşteri hizmetleri çalışanının tamamının online olarak çalışmasına ve sonsuza kadar istedikleri yerde yaşamasına izin vereceğini açıkladı.
PwC, ABD'deki 40 bin çalışanına tam zamanlı uzaktan çalışma imkanı sunuyor

Reuters'in özel haberine göre muhasebe ve danışmanlık firması PwC, 40 bin ABD'li müşteri hizmetleri çalışanının tamamının online olarak çalışmasına ve sonsuza kadar istedikleri yerde yaşamasına izin vereceğini; bu kararın da şirketi kalıcı uzaktan çalışmayı benimseyen en büyük işverenlerden biri haline getireceğini söyledi.

PwC'nin genel başkan yardımcısı Yolanda Seals-Coffield, PwC'nin kendi sektöründe tam zamanlı sanal çalışmayı müşteri hizmetleri çalışanlarına sunan ilk şirket olduğunu söyledi. Seals-Coffield, online olarak uzaktan çalışmayı seçen PwC çalışanlarının kritik ekip toplantıları, müşteri ziyaretleri ve öğrenme oturumları gibi yüz yüze randevular için ayda en fazla üç gün ofise gelmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Yolanda Seals-Coffield, hibrit ekipleri yönetebileceklerinden emin olduklarını dile getirdi. PwC'nin araştırmasının, uygun çalışanlarının yüzde 30 ila yüzde 35'inin uzaktan çalışmayı seçeneğini de sözlerine ekledi. Seals-Coffield, neredeyse tam zamanlı çalışmayı tercih eden çalışanların maaşlarında düşüş yaşanabileceğini de söyledi.

PwC, bu hafta çalışanlarına gönderdiği bir notta, bu yeni politikayı sunduğunu söyledi. Çalışanları düzenli olarak ofiste olmayı tercih eden PwC ortaklarının tamamen uzaktan çalışmasına ise izin verilmeyecek. Paylaşılan bilgilere göre ofis alanları konusunda da herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Bu kapsamda Seals-Coffield, şirketin ofis alanını daha farklı ve daha iş birlikçi yollarla kullanmayı planladığını belirtiyor.

Son olarak PwC'nin önümüzdeki beş yıl içinde 100 bin kişiyi işe alacağını duyurduğunu ve şirketin şu anda dünya çapında 284 bin kişiyi istihdam ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.