Sanofi'nin düzenlediği PharmUp Girişimcilik Programı'nın ikinci dönem Demo Day'inde ilk üçe giren girişimler

Sağlık alanındaki girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla hayata geçen PharmUp programının ikinci dönem Demo Day’inde jüri üyeleri tarafından en çok beğenilen girişimler açıklandı.
Sanofi'nin düzenlediği PharmUp Girişimcilik Programı'nın ikinci dönem Demo Day'inde ilk üçe giren girişimler

Sağlık alanında fark yaratacak fikir ve proje sahiplerine yönelik PharmUp Girişimcilik Programı’nın 2021 yılı katılımcıları açıklandığını duyurmuştuk. Sanofi’nin Endeavor iş birliğiyle düzenlediği programın ikinci dönem Demo Day'i sona erdi. Dün online olarak gerçekleştirilen programda yeni döneminde jüri üyeleri tarafından en çok beğenilen girişimler açıklandı. Bu yılki konu başlıkları arasında Akıllı Sağlık Cihazları ve Diagnostik Çözümler (giyilebilir teknolojiler ve hızlı test araçları), Medikal Eğitim ve İletişim Araçları, Sağlıklı Yaşam Çözümleri, Dijital Sağlık ve Teletıp, Veri Yönetimi ve Analitiği, Kurumsal Dijital Dönüşüm yer aldı.

PharmUp Girişimcilik Programı’nın ikinci dönemi Demo Day'de ilk üçe çıkan girişimler ise şöyle sıralandı:

Oruba: Robotik süreç otomasyonu ile operatörsüz çalışabilen Point Of Care (hasta başında) test cihazları geliştiren bir sağlık teknoloji şirketi, dünyanın ilk operatörsüz çalışan üroflowmetre cihazını ve idrar analizi cihazını geliştirdi. CE ve FDA onayı bulunan Oruflow ürünü operatörsüz üroflowmetri testi yapma imkanı sağlıyor. 12 ülkede 150'den fazla sağlık kuruluşunda kullanılıyor. İdrar analizi cihazı ise yaklaşık bir gün süren idrar analiz sürecini üç dakikaya indirir, hasta kaydını, testin gerçekleştirilmesini, sonuçların dijital hastane sistemine gönderilmesini ve sistemin kendi kendini temizleyerek bir sonraki teste hazır hale gelmesini tamamen operatörsüz olarak gerçekleştiriyor. Bu sayade ön tanı testlerinin klinik dışına çıkarılmasının ve ileride evlere girebilmesinin önünü açıyor.

Avakadio: Taşınabilir nefes analiz cihazı Avokadio, kullanıcıya kolay ve pratik bir şekilde metabolizmasını ve beslenme alışkanlıklarının metabolizma sağlığına etkisini takip etmesini ve veriye dayalı beslenme programı oluşturmasına olanak sağlıyor. Şirket, 2016 yılında Yunus Konmaz, Dr. Gökçen Garipoğlu ve Ufuk Şafak tarafından kuruldu. Şirket, kısa vadede tüm dünyada obezite sorunu yaşayan bireylere yardımcı olmayı hedefliyor. Uzun vadede geliştireceği yeni nefes analiz sensörleri ile, kalp damar hastalıkları, karaciğer yağlanması, diyabet, kanser, Alzheimer gibi sağlık sorunlarının teşhis ve tedavilerine yardımcı planlıyor.

Gene2info: Genetik hastalıkların teşhisine yönelik olarak geliştirdiği tanı kitleri ve biyoinformatik çözümleri ile teşhis süreçlerini hızlandıran girişim, insan faktörüne bağlı hataları minimuma indiren bir çözüm sunuyor. Şirket, genetik tanı ve bilgi teknolojileri alanlarındaki uzmanlık sahibi iki kardeş şirketin birleşmesiyle kuruldu.

Online olarak gerçekleşen Demo Day’deki ödül töreninde konuşan Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Cem Öztürk, “64 yıldır Türkiye’nin sağlıklı geleceği için çalışan ve inovasyona büyük önem veren yenilikçi bir ilaç şirketi olarak sektörümüzü daha ileriye taşıma potansiyeline sahip girişimlere katkı sağlamayı çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız girişimcilik programımız PharmUp’ın bu yıl ikinci dönemini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ise “Endeavor olarak her sektörden girişimciye destek sağlıyoruz. Hele ki içinde bulunduğumuz dönemde, özellikle sağlık sektöründe fark yaratan girişimcilerin önlerinin açılması ve yanlarında destek hissetmeleri son derece önemli" diyerek programın önemini vurguladı. Öte yandan ekosistemde girişimci merkezli, iş birliğini ve etki yaratmayı hedef alan çalışmalar yürütmenin her zaman önceliği olduğunu dile getiren Kurttepeli, Sanofi gibi ortak hedefler paylaştığı bir partnerle yol almanın onlar bizim için büyük bir şans ve çok güzel bir deneyim olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.