Genom verisi saklama ve analiz etme girişimi Lifebit 60 milyon dolar yatırım aldı

Yeni yatırım haberiyle gündeme gelen Lifebit, 60 milyon dolarlık yatırımı yurt dışına açılmak için kullanacak.
Genom verisi saklama ve analiz etme girişimi Lifebit 60 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık, özellikle Covid-19 pandemisinden sonra hastalıklarının tespitinde, tedavi süreci ve sonrasında sağlıklı ve doğru hizmet görmesinin ve kayıpların en aza indirilmesinde önemli rol oynuyor. Bu yüzden dijital sağlık yatırımları bu sene oldukça artış gösterdi. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Londra merkezli genom verisi saklama ve analiz etme girişimi Lifebit, 60 milyon dolar yatırım aldı. Turu Tiger Global Management yönetti. Yatırım, girişimin yurt dışına açılması için kullanılacak.

CEO Dr. Maria Chatzou Dunford, hayat kurtarmak için kullanılabilecek tüm biyomedikal verilerin kullanılması gerektiğine inandığını söylüyor. Bu verilerin  kullanılabilir hale gelmesinin hayati önem taşıdığını söyleyerek sözlerine şöyle son veriyor: “Yatırımcılarımızın misyonumuzu ve dönüştürücü teknolojimizi desteklemek için ne kadar heyecanlı olduklarını görmek harika."

Genom, bir organizmanın genetik bilgisini taşıyan genlerin tamamı olarak tanımlanıyor. Her genom o organizmayı yeniden oluşturmaya yarayan bilgiyi taşıyor. İnsanlarda 3 milyar DNA parçası (baz çifti) bulunuyor. Bir taraftan genom teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin sağlık uygulamalarıyla birleşmesi, gelecek için ümit veren bir alan. Çünkü başta kanser olmak üzere tedavi ile ilaç geliştirme süreçlerini baştan aşağı değiştiriyor. Yani bireylerin hem sağlığını koruması hem de hastalıkların tedavisi için önemli bir adım. Bunu yapılan araştırmalar da ortaya koyuyor. Araştırma şirketi Markets&Markets, 2017'de tüm bileşenleriyle 14,7 milyar dolar olan genom pazarının 2022'de yani sadece bir sene sonra 23,9 milyar doları göreceğini hesaplıyor. 

Bir diğer yatırım haberi ise sağlık hizmeti alan kullanıcıların mali durumlarını yönetmeleri, sağlık planlarını kontrol etmeleri ve sigortasız hastalar için sağlık harcamalarını tahmin etmeleri için oluşturulan platform TailorMed'den geldi. Haziran ayında başlattığı yatırım turunu uzatan şirket, yatırım miktarını 25 milyon dolara çıkardığını duyurdu.

Londra merkezli çeşitli dijital tıbbi iş akış yöntemleri sunan Heydoc da 8.3 milyon dolar finans sağladığını duyuran girişimler arasında yer alıyor. kullanıcının merkezinde tam olarak çalışmasını sağlayan bir direnç cihazı olarak işlev gören reformer üreticisi Frame Fitness'dan geldi. Şirket, tohum finansmanı turunda 5 milyon dolar topladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.