Kodlama gerektirmeyen uygulamaların sayısında artış bekleniyor

Yapılan tahminlere göre kodlama gerektirmeyen uygulamaların birkaç sene içinde daha çok öne çıkacağı tahmin ediliyor ancak süreçleri düşündüğümüzde ileri geliştirmesiz başarılı bir model oluşturulmasının çok olası olmadığını da biliyoruz.
Kodlama gerektirmeyen uygulamaların sayısında artış bekleniyor

Basit ve rutin işlerde kullanılan kodlar için önümüzdeki dönemde teknoloji dışındaki kullanıcıların da uygulayabilecekleri farklı programlar geliştirileceği tahmin ediliyor. Gartner'ın yakın zamanda yayınladığı bir araştırmaya göre yapay zeka ve makine öğrenimi araçların desteği ile kod oluşturma konusunda daha yenilikçi bir dönem başlayabilir. Kodlama konusunda teknik bilgisi olmayan kullanıcıların da basit işlemleri yapmasına olanak tanıyacak bu yeni araçların rutin işlerde de desteğinin olması bekleniyor. 

Bugünün hızlı ve dinamik ekosistemlerinde gündelik süreçleri sorunsuz şekilde halletmek daha çok önem kazanıyor. Bu nedenle de birçok konuda olduğu gibi developer ekosisteminde de profesyonellerin kritik işlere daha çok zaman ayırması için bu tarz kodlama deneyimi gerektirmeyen araçların geliştirilmesi oldukça önemli. Buna ek olarak birçok organizasyonun süreçlerini otomatize etme ihtiyacı da arttığı için bu tarz platformların adını daha da çok duyar olduk. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.