British Museum, Hokusai koleksiyonu ile NFT dünyasına adım attı

LaCollection ve British Museum iş birliğinde 200'den fazla Hokusai NFT eserinin satışa sunulacak. Hokusai'nin orijinal eserleri açık artırmayla satılırken, NFT'ler ise sabit fiyatlarla alıcıların ilgisine sunulacak. 
British Museum, Hokusai koleksiyonu ile NFT dünyasına adım attı

Beeple'ın Christie’s'e  69.4 milyon dolarlık satışı, sanat dünyasını etkisi altına almaya devam ediyor. Avrupa'nın büyük müzelerinden British Museum, NFT dünyasına adım atmaya karar verdi. Müze, yeni bir platform ile iş birliği yaparak Katsushika Hokusai tarafından ürettilen kartpostalları NFT olarak satışa açacak. 

LaCollection isimli bu yeni NFT platformu, Hokusai koleksiyonunu 30 Eylül'de yayına alacak. Sitede yazılanlara göre özel bir oturum şeklinde gerçekleşecek bu satış için bir erişim koduna ihtiyacınız var. Bu erişim kodunu alabilmek için ise LaCollection'ın e-posta bültenine kayıt olmanız gerekiyor. 

Müzelere ve kurumsal koleksiyonlara adanan LaCollection, NFT pazarındaki sanat koleksiyonerlerini, geleneksel kurumlarla bir araya getirmeyi amaçlıyor.  "Become a masterpiece collector"  sloganı ile ilerleyen platform, görünen o ki; geleneksel ve fiziksel sanat eserlerinin NFT edisyonlarını sahiplenmenizi sağlıyor. 

Katsushika Hokusai kimdir? 

Bu arada bilmeyenler için Katsushika Hokusai'nin Japonya'da 1760 - 1849 yılları arasında yaşamış bir sanatçı olduğunu belirtelim. Hokusai, genellikle 1820'li yıllarda ürettiği, uluslararası üne sahip 36 Fuji Dağı Manzarası adlı ahşap baskı serisi ile tanınıyor.

Bu ünlü seride en çok dikkat çeken eseri ise "Kanagawa'nın Büyük Dalgaları". Tam da bu nedenle LaCollection'ın sitesine girer girmez bu eseri görüyoruz. 

British Museum hangi eserleri NFT olarak satışa çıkarıyor? 

Sanat alanında prestijli kurumlardan biri olan British Museum'un geleneksel sanatı dijital dünyaya taşımayı amaçladığını söyleyebiliriz. NFT satışı British Museum'daki  "The Great Picture Book of Everything" sergisi ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Sergide Hokusai'nin daha önce görülmemiş 103 eseri yer alıyor. Sanatçını bu eserleri, 1820-1840 yılları arasında hiç yayınlanmayan bir ansiklopedi için ürettiği belirtiliyor. 

LaCollection ve British Museum iş birliğinde 200'den fazla Hokusai NFT eserinin satışa sunulacağını belirtelim. Satışa sunulacak eserler arasında Under the Wave, Off Kanagawa, Clear Day with a Southern Breeze ve Ejiri in Suruga Provence yer alıyor. Bunun yanı sıra sanatçının sergide gösterilen ve az bilinen eserleri de NFT satışında boy gösterecek. Hokusai'nin orijinal eserleri açık artırmayla satılırken, NFT'ler ise sabit fiyatlarla alıcıların ilgisine sunulacak. 

British Museum Lisans Müdürü Craig Bendle, LaCollection ile kurulan iş birliğini büyümekte olan NFT pazarıyla bağ kurmak için yenilikçi bir yöntem olarak tanımlıyor. Müzenin yeni pazarlara uyum sağlamasının, geleneksel yollarla ulaşamadıkları kitlelere ulaşmak için yeni yollar denemesinin mühim olduğunu da vurguluyor. 

LaCollection'ın kurucu ortağı ve CEO'su Jean-Sébastien Beaucamps ise British Museum ile iş birliği yapmanın bir onur olduğunu belirterek hedeflerinin British Museum ile etkileşime geçmemiş kitlelere ulaşmak olduğunu açıklıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.