Daimler, Automotive Cells Company (ACC) projesine katıldı

Elektrikli araçların yükselişi ile birlikte pil teknolojileri özelinde çalışmalar da yapan Daimler, alt markası olan Mercedes-Benz ile birlikte Automotive Cells Company (ACC) projesine katıldı.
Daimler, Automotive Cells Company (ACC) projesine katıldı

Günümüzün en önemli otomotiv markaları arasında yer alan Daimler sizlere geçtiğimiz dönemlerde bahsetmiştik. Elektrikli araçların yükselişi ile birlikte pil teknolojileri özelinde çalışmalar da yapan Daimler, alt markası olan Mercedes-Benz ile birlikte Automotive Cells Company (ACC) projesine katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Automotive Cells Company (ACC) projesi otomobillerin kullanabileceği piller geliştirmek için Stellantis ve TotalEnergies tarafından başlatılmıştı. Edindiğimiz bilgilere göre Mercedes-Benz, projenin yüzde 33'üne sahip durumda.

Projede yer alan tüm şirketlerin yüzde 33 hisseye sahip olduklarını da ekleyelim. Şirketler arasında yapılan anlaşmaya göre Daimler, 2022 yılında projeye yatırım yapacak. Daimler tarafından aktarılan bilgilere göre Automotive Cells Company (ACC) projesine 1 milyar euronun altına bir yatırım yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Daimler CEO'su Ola Kaellenius, söz konusu ortaklığın amacının hücreler ve pil modülleri geliştirmek olduğunu dile getirdi. Otomotiv endüstrisi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kaellenius, iş birliğinin elektrik çağında bile Avrupa'nın otomobil endüstrisinin kalbinde kalmasını sağlamaya yardımcı olacağını dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre Automotive Cells Company (ACC), önümüzdeki dönemde Mercedes-Benz'in elektrikli araçlarının pillerini de üretecek. 2020 yılının Eylül ayında Stellantis ve TotalEnergies tarafından kurulan Automotive Cells Company'nin ilk fabrikası ise 2023 yılında Fransa'da faaliyete başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.