Vinci Girişim Sermayesi Berlin merkezli Turbit Systems GmbH'ye yatırım yaptı

Vinci Girişim Sermayesi yedinci yatırımını, rüzgar endüstrisi için anomali tespiti, arıza tahmini ve performans analizi ile önleyici bakım ve operasyon çözümleri sunan Turbit Systems GmbH'ye yaptı.
Vinci Girişim Sermayesi Berlin merkezli Turbit Systems GmbH'ye yatırım yaptı

Vinci Girişim Sermayesi'nden 2019 yılının Temmuz ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Vinci Girişim Sermayesi yedinci yatırımını, rüzgar endüstrisi için anomali tespiti, arıza tahmini ve performans analizi ile önleyici bakım ve operasyon çözümleri sunan Turbit Systems GmbH'ye yaptı.

Vinci tarafından aktarılan bilgilere göre girişim sermayesi, Almanya'nın Berlin kentinde bulunan Turbit'e tohum aşamasında yatırım yaptı. Turbit'e ne kadar yatırım yapıldığı veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal detayların paylaşılmadığını da ekleyelim.

Müşterilerinden gelen standart SCADA verilerini temel alan ve isteğe bağlı ek girdilerle bileşen düzeyinde makine öğrenimi algoritmaları geliştiren Turbit, kritik bileşenlerdeki arızaları öngörüp rüzgâr santrali sahipleri ve operatörleri için enerji üretim performansını tahmin ediyor.

Yüksek doğrulukla tahmin elde edip plansız duruşlardan kaynaklanan kayıpları en aza indirmeyi hedefleyen Turbit, API bazlı bir çözüm aracılığıyla varlıklara kolayca bağlanarak veri akışını analiz ediyor ve her türbin için birden fazla algoritma çalıştırıyor.

Yenilenebilir enerji üretiminde yüksek verimlilik sağlayan ve yeşil enerji maliyetlerini düşüren Turbit'e yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton, Turbit'in sağlam teknolojik temeli ve ürün odağı, ekibin kanıtlanmış pazar deneyimi ile birleştiğinde pazarda ilerlemek için büyük bir fırsat sunduğunu da sözlerine ekledi.

Turbit olarak türbin ve filo düzeyinde daha fazla veriye dayalı karar alınmasını hedeflediklerini paylaşan Turbit kurucu ortakları Michael Tegtmeier ve Christian Fontius, bu misyonda Vinci VC'nin desteğinden heyecan duyduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.