Sanal diyabet kliniği 9am.health; 3,7 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı

Diyabet bakımı için yeni bir deneyim yaratan 9am.health, prediyabetli veya Tip 2 diyabetli hastalar için çevrimiçi reçeteler, hazırlıyor ve evlere ilaç dağıtımı yapıyor.
Sanal diyabet kliniği 9am.health; 3,7 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı

Diyabet (şeker hastalığı); körlük, böbrek yetersizliği, bunama ve ayak sorunlarının en önemli nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu hastalığın dünya çapında 500 milyondan fazla insanı etkilediği biliniyor. Hatta Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045'e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak.

Özellikle ABD'de 34 milyondan fazla insan diyabet hastası, yani nüfusun yaklaşık yüzde 10,5'i bu hastalıktan muzdarip. Bir taraftan diyabet bakımı pahalı ve giderek daha maliyetli hale geliyor. Araştırmalar gösteriyor ki 2012 ve 2017 yılları arasında diyabetle ilişkili kişi başına fazla tıbbi maliyet 8 bin 417 dolardan 9 bin 601 dolara yükseldi.

Bu yüzden bu konuyla ilgili çalışan ve diyabet bakımını herkes için uygun maliyetli, kullanımı çok kolay hale getiren platformlar oldukça önemli. Bugün edindiğimiz bilgilere göre; Sanal diyabet kliniği 9am.health; 3,7 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı. Yatırımcılar arasında Founders Fund, Define Ventures, Speedinvest ve iSeed Ventures yer alıyor. Şirket, bu yatırımı evde diyabet ve prediyabet taraması için hizmet ve yeni ilaçlar eklemek için kullanılacak.

Founders Fund'ın ortağı Scott Nolan, "Evde sağlık hizmeti her zamankinden daha önemli. Hem geleneksel hem de sanal bakım sağlayıcılarının görmezden geldiği büyük bir ihtiyaca hitap ediyor" diyerek platformun önemini ortaya koyuyor.

Diyabet bakımı için yeni bir deneyim yaratan şirket, prediyabetli veya Tip 2 diyabetli kişiler için çevrimiçi reçeteler hazırlıyor ve evlere ilaç dağıtımı yapıyor. kişiselleştirilmiş bakım planları ve evde laboratuvar testleri sağlıyor. 9am.health, şu anda insülin gibi enjekte edilebilir ilaçları desteklemiyor. Sadece hipertansiyon veya yüksek kolesterol gibi diyabette yaygın olarak görülen durumlar için ilaç temin ediyor.

Diyabet bakımı ve yönetimindeki diğer dijital sağlık şirketleri arasında, Haziran ayında Steady Health'i satın alan sağlık hizmeti sağlayıcısı Eren Bali'nin girişimi Carbon Health ve Mart ayında 30 milyon dolar yatırım alan Glooko yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.