WhatsApp, "sarı sayfalar" benzeri özelliğini test etmeye başladı

Will Cathcart, WhatsApp'ın Brezilya'nın São Paulo kentinde, kullanıcıların yerel mağaza ve hizmetleri uygulamada bulunarak bulmalarını sağlayan yeni bir iş rehberinin pilot uygulamasının başladığını duyurdu.
WhatsApp,

2 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Brezilya'da "sarı sayfalar" benzeri bir özelliği test etmeye başladı. Will Cathcart, WhatsApp'ın Brezilya'nın São Paulo kentinde, kullanıcıların yerel mağaza ve hizmetleri uygulamada bulunarak bulmalarını sağlayan yeni bir iş rehberinin pilot uygulamasının başladığını duyurdu.

Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda WhatsApp'ın işletmeleri kategorilere göre sıraladığını görüyoruz. Sao Paulo'da yaşıyorsanız, yeni sohbet seçeneğindeki "Yakındaki İşletmeler" menüsünden WhatsApp Business'ı kullanarak yerel mağazaları arayabileceksiniz.

Cathcart, WhatsApp'ın yeni özelliğini kullanırken kullanıcıların konumunu veya hangi işletmelere göz attığını kaydetmediklerini ve gizliliğe önem verdiklerini söyledi. Bu notada WhatsApp'ın küçük işletmelere yönelik uygulamasının yanı sıra, daha büyük işletmeleri müşterilerle buluşturmak için bir WhatsApp Business API'ı da sunacağını belirtelim.

WhatsApp, 2018'den beri küçük işletmeler için bağımsız bir uygulama sunuyor ve platforma o zamandan beri ürün katalogları ve alışveriş sepetleri için destek gibi özellikler de eklendi. WhatsApp'ın halihazırda Brezilya'da ödeme hizmetleri sunduğunu bu noktada hatırlamak gerek. Böylelikle, yerel işletmeler için keşif hizmetleri sağlanması da bir hayli mantıklı. Zira bu şekilde bir hizmet ile kişiler ürünleri direkt WhatsApp üzerinden satın alabilir ve ödemesini de platform üzerinden gerçekleştirebilir.

Bu hizmet şu anda sadece Brezilya'da test aşamasında olsa da Facebook'un ticari mesajlaşmadan sorumlu başkan yardımcısı Matt Idema, Reuters'a verdiği demeçte programın ilerleyen dönemde Hindistan ve Endonezya'da da aktif edilebileceğini; bu ülkelerin sıradaki adaylar olduğunu söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.