Walmart, ABD'nin üç şehrinde otonom ürün teslimat hizmeti başlatıyor

Miami, Austin ve Washngton DC'de otonom ürün teslimat hizmetini başlattığını duyuran Walmart, müşterilerine daha hızlı ve kolay ulaşacak.
Walmart, ABD'nin üç şehrinde otonom ürün teslimat hizmeti başlatıyor

Covid-19 pandemisi nedeniyle alışveriş merkezleri ve mağazalar kapandı. Perakende sektörünü önemli ölçüde etkilendi.Bu dönemde sağlık ve hijyen endişeleri nedeniyle online ticaretin rolü arttı. Birçok perakende şirketi tüketici ihtiyaçlarını karşılarken yenilikleri göz önünde tutmaya başladı.

Perakende devi Walmart, Ford ve Argo AI ile birlikte otonom araç teslimat hizmetini başlattığını duyurdu. ABD'nin üç şehri Miami, Austin ve Washington DC'de hizmet vermeye başlayacaklar. Dün yapılan açıklamada bu teslimat hizmetinin Walmart'ın siparişlerini müşterilere ulaştırmak için kullanılacağı söylendi. Şirketin bu teknolojiyile müşterilerine daha hızlı ve kolay hizmet vereceği belirtildi. Argo'nun bulut tabanlı sistemi, siparişleri yönlendirmek ve paket teslimatlarını planlamak için Walmart'ın çevrimiçi sipariş platformuyla entegre olacak. Bu arada Ford ve Argo, bu bölgelerde 2018'den beri insansız araç testi yapıyor.

Walmart bu işle ilgili uzun süredir çalışıyor. Geçen sene otonom araçları dahil etmek için General Motors‘un otonom araç şirketi Cruise ile bir araya gelmişti. Walmart ve Cruise, otonom ve elektrikli araçlardan oluşan bir filo kullanarak teslimatlar yapmak için iş birliği yapmaya başlamıştı. 2018 yılında Miami'de Ford ile sürücüsüz teslimatı test etmişti.

Bu konuda çalışmalar yapan tek şirket Walmart değil. E-ticaret devi Amazon da birkaç yıldır bu işle ilgili çalışıyor. Hatta Scout adlı tamamen özerk teslimat cihazı üzerine kafa yoruyor. Şirket, geçen Temmuz ayında Finlandiya’nın Helsinki kentindeki otonom teslimat araçları için yeni teknoloji geliştirmeyi planladığını duyurdu. ABD lokasyonunda test edilen elektrikli otonom teslimat robotu olan Amazon Scout’u desteklemek için yeni bir geliştirme merkezi kurduğunu bildirdi. Bu araçlar, Skype’ın kurucu ortakları Janus Friis ve Ahti Heinla tarafından 2014 yılında kurulan Starnship Techonlogies aracılığıyla da geliştiriliyor.

Walmart ve Amazon, tüketiciler talep ettiği  sürece otonom teslimat gibi hizmetleri sunmaya devam edecek. Perakende sektöründeki büyük oyuncular bu konuda rekabet etmeye devam ettiği sürece teknolojileri gelişecek. Bu hizmetlerin maliyeti de düşecek.

Ford'un elektrikli ve otonom araç odağında yatırım ajandası ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.