Yapay zeka temelli ses asistanı PolyAI, 14 milyon dolar yatırım aldı

Konuşma araçları oluşturmak için makine öğreniminden faydalanan Londra merkezli PolyAI, Khosla Ventures liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka temelli ses asistanı PolyAI, 14 milyon dolar yatırım aldı

Konuşma araçları oluşturmak için makine öğreniminden faydalanan Londra merkezli PolyAI, Khosla Ventures liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Point72 Ventures, Amadeus Capital, Sands Capital Ventures, Passion Capital ve Entrepreneur First de katıldı.

2017 yılında Nikola Mrkšić, Pei-Hao Su ve Tsung-Hsien Wen tarafından hayata geçirilen PolyAI, bilim adamları ve mühendislerden oluşan çekirdek bir ekiple kuruldu. CEO ve kurucu ortak Nikola Mrkšić, sesle etkinleştirilen sistemlerde diyalog etkileşimlerini geliştirmek için tescilli bir yazılım geliştiren ve Siri ile entegre edilmek üzere 2015 yılında Apple'a satılan VocalIQ'nun da ilk mühendisiydi.

PolyAI'ın platformu, kullanıcıları karmaşık müşteri destek senaryolarında yönlendiren konuşma tabanlı yapay zeka aracılarına güç sağlıyor. Aracılar, PolyAI'ın farklı kullanım durumları ve dünya dilleri arasında sorunsuz bir şekilde ölçeklenmelerini sağlayan tescilli makine öğrenimi ve doğal dil işleme teknolojisine dayanıyor. Platform, müşteri hizmetlerini otomatikleştirmek için ses asistanları oluşturuyor ve bunları devreye alıyor. Bunun da şirketlerin müşteri bekleme sürelerini azalttığı; müşteri memnuniyetini ve müşteriyi elde tutmayı artırdığı iddia ediliyor.

Mevcut çağrı merkezleriyle karşılaştırıldığında, PolyAI'ın asistanlarının müşteri memnuniyeti puanlarını yüzde 40'a kadar artırabileceği belirtiliyor.

PolyAI'ın Cambridge Üniversite'nin bir ürünü olduğunu da belirtelim. Şirketin yakın zamanda Microsoft tarafından satın alınan Nuance Communications'ın yanı sıra Isoft, Interactions, SmartAction ve Replicant gibi rakipleri bulunuyor. PolyAI'ın müşterileri arasında ise Landry's Entertainment, Greene King, Starling Bank ve Viasat bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.