WePlay Ventures 1 yıl içinde 10 oyun girişimine yatırım yaptı

2020 yılının 3. çeyreğinde faaliyetlerine WePlay Ventures, ilk yılında Mobil, PC ve Konsol platformları için oyunlar geliştiren 10 stüdyoya yatırım gerçekleştirdi.
WePlay Ventures 1 yıl içinde 10 oyun girişimine yatırım yaptı

Erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapacak olan WePlay Ventures'ın duyurulduğunu 2020 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz dönemlerde yatırımlarını aktardığımız WePlay Ventures, ilk yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili detaylı bilgilere ve infografik paylaştı.

2020 yılının 3. çeyreğinde faaliyetlerine WePlay Ventures, ilk yılında Mobil, PC ve Konsol platformları için oyunlar geliştiren 10 stüdyoya yatırım gerçekleştirdi. 1 yıl içinde 1250’den fazla oyun girişimini inceleyerek 400’den fazla görüşme yapan WePlay Ventures, bu girişimler arasından 10 oyun stüdyosuna yatırım yaptı

WePlay Ventures'ın sırasıyla Gnarly Game Studio, Madcraft Studios, Funmoth Games, Hoody Studios, Forge Games, Gorilla Softworks, Gyroscoping Games, UDO Games, Hero Concept ve Apphic Games girişimlerine yatırım yaptığını da ekleyelim.

Portföylerini mobil, PC ve konsol platformlarında dengeli bir şekilde dağıtmayı hedeflediklerini belirten WePlay Ventures, şu ana kadar yapmış olduğu yatırımların yüzde 60’ının mobil, yüzde 40’ını ise PC ve Konsol platformlarına oyun geliştiren stüdyolara yaptı.

Yatırımlarını Akıllı Sermaye Modeli ile gerçekleştiren WePlay Ventures, yatırımcısı olduğu girişimlere finansal desteğin yanı sıra stratejik olarak da birçok destek de sunuyor. WePlay Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin yatırım yaptığı oyun stüdyoları, 1 yıl içerisinde 4 kat büyüyerek toplam değerlemelerini 64 milyon dolara çıkarmayı başardı.

Bünyesinde 160’tan fazla ekip arkadaşı bulunduran oyun stüdyoları, yine bu süre zarfı içerisinde 10 tanesi PC ve Konsol olmak üzere toplamda 180’den fazla oyun geliştirdi. Son olarak WePlay Ventures'ın ilerleyen süreçte yatırımlarına devam edeceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.